ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Prorata: Υπέρ των αγροτικών κινητοποιήσεων οι πολίτες - Τι αναφέρει για τα πανεπιστήμια

Δημοσκόπηση Prorata: Υπέρ των αγροτικών κινητοποιήσεων οι πολίτες - Τι αναφέρει για τα πανεπιστήμια
AP Photo/Harry Nakos

Μία νέα δημοσκόπηση της Prorata που ήρθε στη δημοσιότητα, τη Δευτέρα (04/03), οι πολίτες εμφανίζονται συντριπτικά υπέρ των αγροτικών κινητοποιήσεων και δείχνουν την ελληνική κυβέρνηση ως υπεύθυνη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες.

Συγκεκριμένα, το 34% είναι υπέρ των κινητοποιήσεων παρά τις όποιες πιθανές συνέπειες, το 28% υπέρ των κινητοποιήσεων όσο οι αγρότες δεν κλείνουν κεντρικές αρτηρίες της χώρας, το 19% είναι υπέρ των κινητοποιήσεων όσο αυτές δεν συμβάλλον σε έλλειψη και ακρίβεια προϊόντων, ενώ το 17% εμφανίζεται κατά.

Ως προς το ερώτημα «ποιος ευθύνεται σε μεγαλύτερο βαθμό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες στη χώρα μας», το 40% απάντησε οι πολιτικές της ελληνικής κυβέρνησης, το 27% οι πολιτικές της Ε.Ε., 14% οι μεσάζοντες, το 13% είπε η νοοτροπία των αγροτών, ενώ το 6% ο πόλεμος στην Ουκρανία και ενεργειακή κρίση.

Σε άλλο ερώτημα που αφορά στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, το 47% τάσσεται υπέρ των φοιτητικών και μαθητικών κινητοποιήσεων, ενώ το 50% των ερωτηθέντων είναι εναντίον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ