ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτοψία Μητσοτάκη σε σούπερ μάρκετ: «Η μάχη για την μείωση των τιμών συνεχίζεται»

Αυτοψία Μητσοτάκη σε σούπερ μάρκετ: «Η μάχη για την μείωση των τιμών συνεχίζεται»

Αυτοψία Μητσοτάκη σε σουπερμάρκετ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Αιφνιδιαστική επίσκεψη σε σούπερ μάρκετ πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης (5/3) ο πρωθυπουργός  Κυριάκος Μητσοτάκης

«Είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μια επίσκεψη σε ένα σούπερ μάρκετ στο κέντρο της Αθήνας για να διαπιστώσουμε στην πράξη την αποδοτικότητα των μέτρων που ρύθμισε η κυβέρνηση σχετικά με τη μείωση των τιμών σε μια σειρά από κωδικούς, περί τους 4.000. Καταναλωτικά προϊόντα, απορρυπαντικά είδη, οι πολίτες μπορούν να τα βλέπουν σε χαμηλότερες τιμές στο ράφι» σημείωσε ο πρωθυπουργός μετά την αιφνιδιαστική του επίσκεψη.

«Η μάχη για την μείωση των τιμών συνεχίζεται», είπε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας ότι «αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά».

«Προφανώς και δεν έχουμε αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ακρίβειας. Είναι μια συνεχιζόμενη μάχη, όπως έχουμε πει πολλές φορές, αλλά πιστεύω ότι είναι ένα σημαντικό βήμα, διαρθρωτικό βήμα, το οποίο αφορά την ίδια τη λειτουργία της αγοράς, το οποίο τελικά θα έχει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα. Αυτό ελπίζουμε» είπε ο πρωθυπουργός.

Το πρωθυπουργό συνόδευε ο υπουργός ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας ο οποίος σήμερα θα ανακοινώσει το καλάθι της Σαρακοστής.

Αμέσως μετά ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ανέφερε ότι «είμαστε στη μέση μιας μεγάλης προσπάθειας. Νομίζω ότι έχει γίνει ένα σημαντικό βήμα. Όπως γνωρίζετε, έχουμε νομοθετήσει και τις καθαρές τιμές όσον αφορά τα νωπά προϊόντα, πιστεύω ότι κι εκεί θα έχουμε σύντομα αποτελέσματα», ενώ ερώτηση αν έπρεπε τα μέτρα να έχουν ληφθεί νωρίτερα σημείωσε: «Μιλάμε για μία δραστική παρέμβαση στην ίδια τη διάρθρωση της αγοράς. Την μελετήσαμε επισταμένα, καταλάβαμε νομίζω τη γενεσιουργό αιτία του προβλήματος και κάναμε την παρέμβασή μας».

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε αν θα δοθεί βοήθημα στην ευπαθείς ομάδες διευκρίνιε ότι «δεν είμαι σε θέση αυτή τη στιγμή να πω απολύτως τίποτα για πρόσθετη δημοσιονομική στήριξη, διότι -όπως καταλαβαίνετε- είμαστε στην αρχή ακόμα της χρονιάς και πρέπει να υλοποιήσουμε τον προϋπολογισμό χωρίς καμία απολύτως παρέκκλιση».

Τι περιλαμβάνει το «καλάθι»

Αναλυτικά το «καλάθι» θα περιλαμβάνει κατεψυγμένα θαλασσινά, διάφορες σαλάτες ή αλοιφές και φυσικά χαλβάς. Το Σαρακοστιανό καλάθι θα διαρκέσει μέχρι το Μεγάλο Σάββατο, ενώ θα ανακοινωθεί και ανάλογο «καλάθι» για το Πάσχα.

O υπουργός δήλωσε ότι εκτός από τις παρεμβάσεις με τα «καλάθια» συνεχίζονται οι έλεγχοι και τα πρόστιμα που είναι διπλάσια του προσδοκώμενου οφέλους.

Μάλιστα σημείωσε πως σε 3.900 προϊόντα είδαμε μείωση των τιμών από την 1η Μαρτίου μετά την εφαρμογή του πακέτου μέτρου κατά της ακρίβειας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ