ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητικές πηγές: Το ΥΠΕΣ δεν παρέχει διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Κυβερνητικές πηγές: Το ΥΠΕΣ δεν παρέχει διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
To μέγαρο Μαξίμου (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Καμία διαρροή διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε κανέναν τρίτο και για κανέναν λόγο δεν μπορεί να γίνει από το υπουργείο Εσωτερικών διαμηνύουν προς όλες τις κατευθύσεις κυβερνητικές πηγές.

«Το ΥΠΕΣ, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, δεν παρέχει διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) σε κανέναν τρίτο και για κανέναν λόγο.

Ούτε σε υποψήφιους, ούτε σε κόμματα», υπογραμμίζεται.

«Παρότι το ΥΠΕΣ δεν παρέχει email σε κανέναν υποψήφιο και παρότι η κα Ασημακοπούλου έχει διευκρινίσει ότι δεν έχει λάβει email από το ΥΠΕΣ, επιπλέον δόθηκε οδηγία από Κεραμέως από κοινού με Λιβάνιο για τη διενέργεια εσωτερικού ελέγχου στο ΥΠΕΣ για την επιβεβαίωση της επάρκειας της ασφάλειας των διαδικασιών προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σε ό,τι αφορά τους εκλογικούς καταλόγους 2023 και ευρύτερα.

Γιατί; Γιατί έχουν λάβει αναφορές από πολίτες και στο ΥΠΕΣ και οφείλεται απάντηση. Δεν πρέπει να υπάρχει απολύτως καμία σκιά. ΥΠΕΣ έχει σημαντικό θεσμικό ρόλο. Θέμα ευαισθησίας, θέμα Δημοκρατίας», προστίθεται.

Νωρίτερα στο θέμα των προσωπικών δεδομένων που προέκυψε με την αποστολή email σε απόδημους από την ευρωβουλευτή Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, η υπουργός Εσωτερικών Nίκη Κεραμέως.

Ειδικότερα, η Νίκη Κεραμέως μιλώντας στην ΕΡΤ, δήλωσε πως η ευρωβουλευτής έχει δώσει και θα συνεχίσει να δίνει απαντήσεις για το πού βρήκε τα email και ακολούθως ανέφερε ως προς το υπουργείο Εσωτερικών ότι δεν δίνει σε κανέναν στοιχεία πολιτών.

Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι «δεν θα αφήσουμε καμία σκιά σε αυτή την υπόθεση, αφορά την επάρκεια στην ασφάλεια των δεδομένων για τους εκλογικούς καταλόγους του 2023 ενώ δεν έχει σχέση με την επιστολική ψήφο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ