ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καραθάνος για Μπελέρη: «Απαράδεκτη απόφαση - Να απαγορευθεί η είσοδος στους Αλβανούς πολίτες»

Καραθάνος για Μπελέρη: «Απαράδεκτη απόφαση - Να απαγορευθεί η είσοδος στους Αλβανούς πολίτες»
Ο εκλεγμένος δήμαρχος της Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρης Facebook / Φρέντι Μπελέρης

«Πρόκειται για απαράδεκτη απόφαση» λέει στο CNN Greece ο Πρόεδρος του Κεντρικού Συλλόγου Βορειοηπειρωτών Μπάμπης Καραθάνος για την καταδίκη του Φρέντι Μπελέρη και ζητά από τη ελληνική κυβέρνηση να λάβει δραστικά μέτρα: Οχι μόνο να μεριμνήσει ώστε να διακοπεί κάθε ευρωπαϊκό κονδύλι προς το «παρακράτος Ράμα» - όπως λέει χαρακτηριστικά - αλλά και να προχωρήσει στην απαγόρευση της εισόδου των Αλβανών πολιτών στη χώρα.

Όπως είπε ο κ. Καραθάνος «είναι απαράδεκτη η απόφαση, χωρίς κανένα στοιχείο, είναι καθαρά πολιτική και ουσιαστικά γίνεται για αποτρέψει την ορκωμοσία του Φρέντι Μπερέρη στη θέση του εκλεγμένου Δημάρχου.

Babis Karathanos ND

Ο Πρόεδρος του Κεντρικού Συλλόγου Βορειοηπειρωτών Μπάμπης Καραθάνος.

Οπως συνεχίζει ο Πρόεδρος του Κεντρικού Συλλόγου Βορειοηπειρωτών, η απόφαση «παραβιάζει κάθε κανόνα δικαιοσύνης. Θεωρώ ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αντιδράσει με μέτρα κατά του καθεστώτος Ράμα: Και οικονομικά μέτρα δηλαδή να κοπούν κονδύλια που ήδη λαμβάνει η Αλβανία από τη Ευρωπαϊκή Ένωση ως υποψήφια προς ένταξη χώρα, αλλά και άλλα δραστικά μέτρα όπως θα πρέπει να απαγορεύσει την είσοδο στην Ελλάδα και άρα και μέσω Σένγκεν και στην Ευρώπη σε όλους τους αλβανούς πολίτες, ώστε να τιμωρηθούν και κάποιοι από αυτούς που έπαιξαν ένα ρόλο βρώμικο. Αντίστοιχα και από πλευράς της αστυνομίας , όπως επίσης και από την πλευρά του παρακράτουςς Ράμα».

Καταλήγοντας ο κ. Καραθάνος τονίζει: «Πρέπει η απάντηση της Ελλάδας σε αυτήν την άδικη καταδίκη να είναι πάρα πολύ σκληρή. Αλλιώς δεν καταλαβαίνει το παρακράτος Ράμα από ωραία λόγια και καταγγελίες με βάση το ευρωπαϊκό κεκτημένο, την ευρωπαϊκή δικαιοσύνη και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν υπάρχουν αυτά σε αυτό το κράτος. Αποδεικνύετιαστην πράξη πως ένας εκλεγμένος δήμαρχος είναι φυλακισμένος 10 μήνες, χωρίς ουσιαστικά να του αναγνωρίζεται το τεκμήριο της αθωωότητας. Ουσιαστικά τον καταδικάζουν χωρίς κανένα στοιχείο σε δύο χρόνια ακριβώς για να αποτρέψουν την εκλογή του».

Σε ερώτηση για το εάν περιμένουμε αντιδράσεις από τον λαό της Χειμάρρας, ο κ. Καραθάνος απαντά: «Θα δούμε, πιθανόν να υπάρξουν αντιδράσεις γιατί αυτό που συνεβη είναι πάρα πολυ άδικο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ