ΚΚΕ: Η ΚΥΑ είναι ο «τιμοκατάλογος» για το πόσο θα πληρώνουν οι ασθενείς
Τα γραφεία του ΚΚΕ στον Περισσό
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣΣκληρή κριτική για την ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε για τα απογευματινά χειρουργεία άσκησε το ΚΚΕ στην κυβέρνηση χαρακτηρίζοντας την «τιμοκατάλογο».
Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ σχολίασε πως «η σημερινή Κοινή Υπουργική Απόφαση σχετικά με τη λειτουργία των απογευματινών - επί πληρωμή - χειρουργείων, είναι απλά ο "τιμοκατάλογος" για το πόσο θα πληρώνουν οι ασθενείς στο κατ' όνομα δημόσιο σύστημα υγείας για να χειρουργηθούν».
«Οι ασθενείς δεν θα μπορούν να χειρουργηθούν το πρωί, γιατί οι χειρουργικές αίθουσες και το προσωπικό είναι λιγοστά. Όποιος, όμως, έχει λεφτά θα χειρουργηθεί το απόγευμα στις ίδιες αίθουσες και από το ίδιο προσωπικό» προσθέτει.
Συμπλήρωσε δε, πως «επιβεβαιώνεται η θέση του ΚΚΕ, ότι με την πολιτική της ιδιωτικοποίησης που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις και απογείωσε αυτή της ΝΔ, εμπορευματοποιείται περισσότερο το σύστημα υγείας και απομακρύνεται η δυνατότητα έγκαιρης και δωρεάν πρόσβασης σε μια σειρά αναγκαίων υπηρεσιών περίθαλψης για το λαό».
«Ο λαός δεν έχει ανάγκη από ένα φθηνότερο ιδιωτικό σύστημα μέσα στο δημόσιο. Χρειάζεται σύγχρονο, ποιοτικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, στελεχωμένο επαρκώς με μόνιμο προσωπικό που θα αμείβεται αξιοπρεπώς με βάση τις σύγχρονες ανάγκες» καταλήγει.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Υπεγράφη η ΚΥΑ για τα απογευματινά χειρουργεία - Γεωργιάδης: Χιλιάδες ασθενείς βρίσκουν διέξοδο
Κιρ Στάρμερ για Πίτερ Μάντελσον: «Λυπάμαι που πίστεψα τα ψέματα του»
17:41
Νεκρός άνδρας μετά από πτώση από μπαλκόνι πολυκατοικίας στη Λάρισα
17:40
Μητσοτάκης σε «Foreign Policy»: «Δεν βλέπω σημαντικό κίνδυνο κλιμάκωσης με την Τουρκία»
17:30
Η CrediaBank συνοδοιπόρος Ελλήνων αθλητών στη διαδρομή προς την κορυφή
17:21