ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος ΚΕΔΕ για Μπελέρη: «Στεκόμαστε δίπλα στον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας»

Πρόεδρος ΚΕΔΕ για Μπελέρη: «Στεκόμαστε δίπλα στον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας»
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου ΑΠΕ -ΜΠΕ

Τη συμπαράστασή του στον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου ένα 24ωρο μετά την καταδικαστική του απόφαση από αλβανικό δικαστήριο.

Ο κ. Κυρίζογλου με δήλωσή του επεσήμανε ότι η ΚΕΔΕ θα είναι σταθερά δίπλα στον εκλεγμένο δήμαρχο της Χειμάρρας, ενώ αναφέρθηκε στην ποινική μεταχείριση του Φρέντι Μπελέρη λέγοντας μάλιστα ότι αυτή δεν έχει καμία σχέση με το κράτος δικαίου, τον ευρωπαϊκό νομικό πολιτισμό και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου της ΚΕΔΕ Λάζαρου Κυρίζογλου:

Στεκόμαστε σταθερά δίπλα στον εκλεγμένο συνάδελφό μας, Δήμαρχο Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη και απαιτούμε σεβασμό στην ετυμηγορία του λαού της Χειμάρρας που τον εξέλεξε δήμαρχο.

Η στρεβλή σχέση της κεντρικής διοίκησης με την αυτοδιοίκηση στην Αλβανία και η ελληνική εθνική συνείδηση του Φρέντυ Μπελέρη και των πολιτών στην περιοχή είναι οι πραγματικές αιτίες της αδικίας που διαπράχθηκε από το Αλβανικό Κράτος.

Σε κάθε περίπτωση ό,τι συνέβη στην Αλβανία σε σχέση με την ποινική μεταχείριση του Φρέντυ Μπελέρη δεν έχει καμία σχέση με το κράτος δικαίου, τον ευρωπαϊκό νομικό πολιτισμό και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Επρόκειτο για μια δίκη σκοπιμότητας, χωρίς τήρηση της νόμιμης διαδικασίας, χωρίς αποδείξεις και τελικά μια άδικη καταδίκη.

Η καταδίκη και κυρίως η επιμέτρηση της ποινής που επιβλήθηκε είχε έναν και μόνο σκοπό, να μην επιτραπεί ποτέ στον Μπελέρη να ορκιστεί δήμαρχος και με αυτό τον τρόπο να επιβληθεί μία άλλη βούληση, άσχετη με αυτή του λαού της Χειμάρρας, για τις τοπικές υποθέσεις της περιοχής.

Ως πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας για ακόμη μία φορά στέκομαι δίπλα στο Φρέντυ Μπελέρη.

Η φωνή μας σταθερή και δυνατή θα ακουστεί ξανά, σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, δια των συλλογικών αυτοδιοικητικών μας οργάνων στα οποία συμμετέχουμε οι Έλληνες δήμαρχοι.

Θα επιμείνουμε μέχρι τελικής δικαίωσης του συναδέλφου μας, γιατί πρόκειται για ζήτημα αυτοδιοίκησης, δικαιοσύνης, πολιτικού πολιτισμού, ελευθερίας και δημοκρατίας. Τέτοιες κρατικές πρακτικές δεν είναι αποδεκτές στην Ενωμένη Ευρώπη και οφείλουμε όλοι οι ευρωπαίοι να προστατεύουμε την Ένωση μας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ