ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λάιεν για Μητσοτάκη: «Επανέφερε την Ελλάδα στον δρόμο της επιτυχίας»

Λάιεν για Μητσοτάκη: «Επανέφερε την Ελλάδα στον δρόμο της επιτυχίας»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στις 21 Αυγούστου, 2023

ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/KOSTAS TSIRONIS

Με ειδική αναφορά στον Κυριάκο Μητσοτάκη η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν εξέφρασε την υπερηφάνεια της για τους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που πέτυχαν σημαντικές αλλαγές στις χώρες τους.

«Είμαστε περήφανοι για τον Κυριάκο Μητσοτάκη επανέφερε την Ελλάδα στον δρόμο της επιτυχίας», τόνισε η κ. Λάιεν στην ομιλία της στη συνεδρίαση του ΕΛΚ στο Βουκουρέστι.

Η πρόεδρος της Κομισιόν απένειμε εύσημα στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη για τις πρωτοβουλίες του σχετικά με την αύξηση της ανθρωπιστικής υποστήριξης προς τη Γάζα και για τα βήματα της Κύπρου προς την οικονομική ανάπτυξη.

Αναφέρθηκε ακόμη στο έργο του Ντόναλντ Τουσκ για το κράτος δικαίου στην Πολωνία, του Αντρέι Πλένκοβιτς για την είσοδο της Κροατίας στο ευρώ και τη ζώνη Σένγκεν, της Λετονής πρωθυπουργού Εβίκα Σιλίνια για την αμέριστη στήριξη που πρόσφερε στην Ουκρανία και πολλούς ακόμη ηγέτες. Ειδική αναφορά έκανε και στην Ρομπέρτα Μέτσολα, «για την επιδέξια καθοδήγηση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, οι ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων και οι επικεφαλής κεντροδεξιών κομμάτων που υπηρετούν ως αξιωματική αντιπολίτευση, αναμένεται να επικυρώσουν την υποψηφιότητα της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν εκ μέρους του ΕΛΚ για δεύτερη θητεία στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και θα συζητήσουν το μανιφέστο του κόμματος ενόψει των ευρωεκλογών, οι οποίες θα διεξαχθούν σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μεταξύ 6 και 9 Ιουνίου.

Η Αθήνα, έχοντας «διαβάσει» τις ευρωπαϊκές εξελίξεις, πρωτοστατεί στηρίζοντας την υποψηφιότητα Λάιεν για την Κομισιόν, ώστε η Ελλάδα την επόμενη ημέρα να κερδίσει ένα από τα πιο δυνατά χαρτοφυλάκια για τον επόμενο Έλληνα Επίτροπο και να καθορίσει τις ευρωπαικές εξελίξεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ