ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Τα «sugar daddies» του Δ. Κουτσούμπα προκάλεσαν «θύελλα» στην Ολομέλεια

Βουλή: Τα «sugar daddies» του Δ. Κουτσούμπα προκάλεσαν «θύελλα» στην Ολομέλεια
Διαμαρτυρία βουλευτών στην Ολομέλεια της Βουλής INTIME / ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ

Μια επίκληση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, Νίκου Καραθανασόπουλου, εν είδει δικαιολόγησης, στην αναφορά του γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, περί «sugar daddies», προκάλεσε σφοδρή σύγκρουση στην Ολομέλεια.

Δεν πρόλαβε να τελειώσει η φράση του και από την αίθουσα ξεσηκώθηκε θόρυβος με βουλευτές να φωνάζουν «ντροπή».

Αμέσως σημειώθηκε από την έδρα της η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, η οποία εξέφρασε τη θλίψη της για τη «σεξιστική» - όπως η χαρακτηριστική - αναφορά του κ. Κουτσούμπα, με αποτέλεσμα να επανέλθει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ για να πει: «Ντροπή; Είναι ντροπή;; Ίσα-ίσα. Δεν διαβάζετε δημοσιεύματα; Αυτά είναι τα έργα σας, εμείς τα καταγγέλλουμε και τα καταδικάζουμε».

«Δεν πίστευα στα αυτιά μου»

«Δεν πίστευα στα αυτιά μου όταν άκουσα τον κ. Κουτσούμπα. Είναι απαράδεκτη, σεξιστική δήλωση, θλίβομαι πολύ», συνέχισε η κυρία Μακρή με τους βουλευτές του ΚΚΕ να διαμαρτυρούνται από τα έδρανα τους.

«Με το που θρέφετε κορίτσια σε συνοδούς πολυτελείας», επέμεινε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, ο οποίος λίγο αργότερα επέδειξε στο Σώμα αποκόμματα ξένων εφημερίδων (Μirror και Sun) οι συγκεκριμένες -όπως είπε- διαφημίζουν τέτοιες εφαρμογές, που επιδιώκουν να προσελκύσουν φοιτητές που πάρει δάνεια για να πληρώσουν τα δίδακτρά τους.

«Να το πάρετε πίσω»

«Είναι βαρύτατο το ολίσθημα και λάθος, μιλήσατε για εκπόρνευση κοριτσιών… Το σοβιετικό μπλοκ εκπόρνευε κορίτσια, όλοι ξέρουμε τι γινόταν στο πρώην ανατολικό μπλοκ και λέτε για εκπόρνευση… Είναι ντροπή αυτό που λέτε, να το πάρετε πίσω, δεν έχει καμία σχέση με το νομοσχέδιο. που φέρνει σήμερα η κυβέρνηση…», παρενέβη και ο βουλευτής της ΝΔ, Στέλιος Πέτσας, όταν ανέβηκε στο βήμα για την ομιλία του επί του νομοσχεδίου.

Στον καυγά έλαβε μέρος και ο Κώστας Μπάρκας από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ενοχλήθηκε από τις αναφορές του Στέλιου Πέτσα, τον επέπληξε γι' αυτές, ενώ ο βουλευτής της ΝΔ του αντιγράφηκε ότι ταυτίζεται με το ΚΚΕ και επέμεινε ότι ακούστηκε άθλια.

«Αλλά αυτοί είστε... σεξιστές»

Οι αντιδράσεις για την αναφορά του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ συνεχίστηκαν, όταν η βουλευτής της ΝΔ, Κατερίνα Παπακώστα – Παλιούρα, αντιγύρισε στον κ. Κουτσούμπα την γνωστή του ρήση «αλλά αυτοί είστε» και τους κατηγόρησε για «σεξιστές». Απευθυνόμενη στα έδρανα του ΚΚΕ είπε χαρακτηριστικά: «Τελικά όπως μας έλεγε και ο γενικός σας γραμματέας παλαιότερα... Αυτοί είστε. Άθλιοι... υποκριτές…».

Το ΚΚΕ και ο γενικός γραμματέας κατήγγειλε ένα πραγματικό περιστατικό που έχει επεκταθεί όχι μόνο στην Σουηδία αλλά και στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ολλανδία, στο Βέλγιο , στις ΗΠΑ και στην Αυστραλία, απάντησε ο Νίκος Καραθανασόπουλος ο οποίος διερωτήθηκε: «πώς γίνεται όταν καταγγέλλεις τον προαγωγό, όταν καταγγέλλεις την εκπόρνευση, αυτό να θεωρείτε σεξισμός;» και συνέχισε: «Αυτό μόνο η ΝΔ μπορεί να το καταφέρει, που αντί να καταγγέλλει τους μαστροπούς, αντί να καταγγείλει τους προαγωγούς - που λειτουργούν νόμιμα σε αυτά τα Κράτη- καταγγέλλει το ΚΚΕ. Αν είναι δυνατόν».

«Ζητείστε συγνώμη»

«Αυτόν τον προοδευτισμό σας, εμείς δεν το θέλουμε, δεν μας ανήκει. Εμείς θέλουμε άλλα πράγματα. Αυτός ο προοδευτισμός του να εκπορνεύονται τα παιδιά για να μπορέσουν να σπουδάσουν. Το να τολμάτε να καταγγέλλετε το ΚΚΕ οι λέξεις χάνουν το νόημά τους. Όταν καταγγέλλεις τους προαγωγούς να σε καταγγέλλουν για σεξιστές».

Στο σημείο αυτό παρενέβη εκ νέου η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, η οποία είπε στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ: «Να δεχθούμε ότι είχατε αγαθές προθέσεις. Δεχθείτε και εσείς ότι κάνατε μια ατυχή δήλωση. Ζητείστε συγνώμη. Η λέξη συγνώμη δεν έχει χάσει το νόημά της Και ας τελειώσουμε εδώ. Μια συγνώμη σας, γενναιότητα θα δείξει και θα σας τιμά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ