ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζελένσκι σε Μητσοτάκη: «Γενναία η επίσκεψή σου στην Οδησσό, να μην αφήσουμε τη Ρωσία να εκφοβίζει»

Ζελένσκι σε Μητσοτάκη: «Γενναία η επίσκεψή σου στην Οδησσό, να μην αφήσουμε τη Ρωσία να εκφοβίζει»

O πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι υποδέχθηκε τον Ελληνα πρωθυπουργπό Κυριάκο Μητσοτάκη στην Οδησσό.

Ukrainian Presidential Press Office via AP

Με μία ευχαριστήρια ανάρτηση στα social media εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Σας ευχαριστώ για τη σταθερή υποστήριξή σας και τη γενναία επίσκεψή σας στην Οδησσό, αγαπητέ κ. Μητσοτάκη. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στη Ρωσία να εκφοβίζει τις χώρες μας ή την Ευρώπη γενικότερα. Μπορούμε να την αποτρέψουμε και να αποκαταστήσουμε την ειρήνη ενεργώντας αποφασιστικά από κοινού» έγραψε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ο Ουκρανός πρόεδρος.

tweet Zelenski Thank You Mitsotakis

Με αυτόν τον τρόπο ο Ζελένσκι ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη «σταθερή υποστήριξή του και τη γενναία επίσκεψή του στην Οδησσό», σε μια επίσκεψη που σημαδεύτηκε από την ρωσική επίθεση σε κοντινή απόσταση από το σημείο που βρίσκονταν οι δύο ηγέτες.

Επιπλέον ο πρόεδρος της Ουκρανίας αναφέρθηκε και στην Ρωσία γράφοντας στο μήνυμά του ότι «δεν πρέπει να επιτρέψουμε στη Ρωσία να εκφοβίζει τις χώρες μας ή την Ευρώπη γενικότερα». Και όπως πρόσθεσε, «μπορούμε να την αποτρέψουμε και να αποκαταστήσουμε την ειρήνη ενεργώντας αποφασιστικά από κοινού».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ