ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελληνική Λύση: Εσωκομματική ρήξη στο κόμμα Βελόπουλου

Ελληνική Λύση: Εσωκομματική ρήξη στο κόμμα Βελόπουλου

Ο Κυριάκος Βελόπουλος (αριστερά) και ο Παύλος Σαράκης (στη μεσαία σειρά δεξιά) στη Βουλή. 

Eurokinissi

Την πρώτη κρίση, μετά τις εθνικές εκλογές, διέρχεται το κόμμα της Ελληνικής Λύσης , που ξέσπασε σήμερα Πέμπτη, με το νομοσχέδιο για την ενίσχυση της δικηγορικής ύλης.

Ο Παύλος Σαράκης , δικηγόρος στο επάγγελμα, εισηγητής του νομοσχεδίου, αντικαταστάθηκε αιφνιδίως από τον Κυριάκο Βελόπουλο, με την «καλημέρα» της έναρξης της συζήτησης στην Ολομέλεια, διότι συμφωνήθηκε με το νομοσχέδιο και η απόφασή του ήταν να υπερψηφίσει.

Μάλιστα ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, εξέφρασε την έκπληξή του για την αιφνιδιαστική απόφαση του προέδρου του κόμματος, καθώς ως εισηγητής κατά την επεξεργασία του νομοσχεδίου είχε εκφραστεί θετικά και είχε τοποθετηθεί με το «ναι» επί της αρχής του νομοσχεδίου.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος, ωστόσο - που έχει επιλέξει το «όχι σε όλα» απέναντι στα κυβερνητικά νομοθετήματα, βλέποντας στις δημοσκοπήσεις ότι καταφέρνει να «εισπράξει» από τη δεξαμενή των δυσαρεστημένων ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος - ανέκρουσε πρύμναν, αδειάζοντας αφενός τον εισηγητή του κόμματός του, εμφανίζοντας δε και το κόμμα του αναξιόπιστο.

Το γεγονός οδήγησε σε ρήξη τον επικεφαλής του κόμματος με τον βουλευτή – εισηγητή του νομοσχεδίου και οδήγησε στην αντικατάστασή του κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια από τον Στέλιο Φωτόπουλο.

«Πηγές » πάντως από την Ελληνική Λύση, επιχειρούν να υποβαθμίσουν το θέμα αποδίδοντας την αντικατάσταση του κ. Σαράκη στον ίδιο. Απέναντι στα όσα δήλωσε ο βουλευτής στην Τηλεόραση της Βουλής, νωρίς το πρωί, που στηρίζει ότι κατά τη χθεσινή σύσκεψη της Κοινοβουλευτικής Oμάδας του κόμματος, ο κ . Σαράκης τους είπε ότι δεν μπορεί να είναι απέναντι στο νομοσχέδιο για την δικηγορική ύλη, καθώς λύνει θέματα των δικηγόρων. Μάλιστα υποστηρίζουν ότι ο ίδιος ζήτησε εκείνη την ώρα την αντικατάστασή του και πως ερωτηθείς από τον Κυριάκο Βελόπουλο αν συμφωνεί να μπει στην θέση του ως εισηγητής ο κ. Φωτόπουλος, απάντησε θετικά . Λένε ακόμη ότι θα δημοσιοποιήσουν την ηλεκτρονική αλληλογραφία που αποδεικνύει ότι ο κ. Σαράκης ζητεί ο ίδιος την αντικατάστασή του.

Ωστόσο, η παρέμβαση των «πηγών» από το κόμμα Βελόπουλου στους δημοσιογράφους, με στόχο να αμβλύνουν τις εντυπώσεις, αποδεικνύει ότι υπάρχει κλίμα έντασης και σφοδρή διαφοράς των δύο, καθώς ο Παύλος Σαράκης έχει επίσης εκφράσει την ένσταση του στο ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελληνικής Λύσης από το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ