Την Τετάρτη 20 Μαρτίου η συζήτηση επί του πορίσματος της πλειοψηφίας για τα Τέμπη
Ανανεώθηκε:
Την Τετάρτη 20 Μαρτίου εισάγεται προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής το πόρισμα την πλειοψηφίας για την σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, μετά την λήξη των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής.
Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, υποβλήθηκε το σχετικό αίτημα, από 64 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.
Στη συζήτηση αναμένεται να λάβουν τον λόγο οι πολιτικοί αρχηγοί, εκτός από τον πρωθυπουργό, ο οποίος και σε αυτή την περίπτωση θα ακολουθήσει την πάγια τακτική της κυβέρνησης να μην παρεμβαίνει συζητήσεις, οι οποίες αφορούν αποκλειστικά τη Βουλή.
Υπενθυμίζεται ότι το πόρισμα της πλειοψηφίας αποφαίνεται ότι «εάν είχαν τηρηθεί απαρέγκλιτα οι κανόνες του Γενικού Κανονισμού Κινήσεως το δυστύχημα δεν θα είχε συμβεί», δεν αποδίδονται ποινικές ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα και τονίζεται ότι η πολιτική ευθύνη αναλήφθηκε με την παραίτηση του τότε υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τέμπη: Στα ύψη η αντιπαράθεση μετά το πόρισμα - Ο Άρειος Πάγος, η μήνυση και η ανώνυμη καταγγελία
Βενεζουέλα: Η Μαρία Κορίνα Ματσάδο δηλώνει βέβαιη για μετάβαση σε ελεύθερες εκλογές
21:44
Κακοκαιρία: Μέτρα για άστεγους και ευάλωτους στη Θεσσαλονίκη - Ανοίγουν θερμαινόμενοι χώροι
21:35
Διαμαρτυρία χιλιάδων Κουβανών μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ κατά των αμερικανικού ιμπεριαλισμού (pics)
21:27
Ένας νεκρός και 10 τραυματίες από σύγκρουση λεωφορείου με τρένο στο λιμάνι του Αμβούργου (vid)
21:18