ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποια είναι η «ομάδα κρούσης» του Μαξίμου για τις ευρωεκλογές - Τα πρόσωπα του ψηφοδελτίου

Ποια είναι η «ομάδα κρούσης» του Μαξίμου για τις ευρωεκλογές - Τα πρόσωπα του ψηφοδελτίου

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Ακρίβεια και καθημερινότητα θα βρεθούν στο επίκεντρο της συζήτησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου στις 11:00 στο Προεδρικό Μέγαρο, καθώς στην Κυβέρνηση μόνο απαρατήρητα δεν περνούν τα δημοσκοπικά ευρήματα των τελευταίων ημερών που δείχνουν πως 7 στους 10 πολίτες ζητούν δυναμικότερες παρεμβάσεις για να ανταπεξέλθουν.

Το επόμενο διάστημα το Μέγαρο Μαξίμου θα ρίξει το βάρος του στην γρήγορη υλοποίηση όσων θετικών μέτρων έχουν ήδη ανακοινωθεί, ενώ έμφαση θα δοθεί στην αύξηση του κατώτατου μισθού από 1η Απριλίου, ο οποίος θα ξεπεράσει τα 800 ευρώ, θα κλειδώσει στο Υπουργικό Συμβούλιο της επόμενης τελικά εβδομάδας και θα συμπαρασύρει επιδόματα και τριετίες.

Ομάδα «κρούσης» για τις Ευρωεκλογές

Με το Νίκο Χαρδαλιά να έχει μεταβεί στην Περιφέρεια, τη θέση του στον εκλογικό μηχανισμό παίρνει σύμφωνα με πληροφορίες ο Αναπληρωτής Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Χριστόφορος Μπουτσικάκης.

Τα “μπλε γεράκια” που χειρίστηκαν με επιτυχία τις εκλογές του καλοκαιριού επιστρέφουν, ως “ομάδα κρούσης” σε στενό συντονισμό με το Μαξίμου και τον στενότατο συνεργάτη του Πρωθυπουργού Θανάση Νέζη.

Η ομάδα κρούσης του κόμματος θα αναλάβει να κινηθεί “καταδρομικά” σε δύσκολες περιοχές με δυσαρεστημένους γαλάζιους ψηφοφόρους, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, εκεί που δεξιά κόμματα και κομματίδια προσπαθούν να φάνε κομμάτι από την πίτα της Νέας Δημοκρατίας.

Ταυτόχρονα ενεργοποιείται και η έμπειρη Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα για να αποφασίσει τη συνολική στρατηγική και το πρόγραμμα στοχευμένων περιοδειών, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece θα περιλαμβάνει νομαρχιακές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα για τους επόμενους 2,5 μήνες.

Οι Γιάννης Μπραττάκος, Παύλος Μαρινάκης, Μαρία Συρεγγέλα, Γιάννης Σμυρλής και Στέλιος Κονταδάκης είναι στην πρώτη γραμμή, έχοντας την απόλυτη εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού και οργανώνουν τις συγκεντρώσεις όπου θα τιμηθούν τα παλιά στελέχη του κόμματος και θα συμμετέχουν και Υπουργοί στο μοντέλο των εκλογών του 2023.

Από το Πάσχα και μετά, μπροστά θα βγει ο Πρωθυπουργός, με συνεχείς περιοδείες σε όλη τη χώρα. Ο στόχος είναι να ενεργοποιηθούν οι παλιοί νεοδημοκράτες, να αντιληφθούν το διακύβευμα των εκλογών οι οποίες μπορεί να έχουν φόντο ευρωπαϊκό, αλλά στην πραγματικότητα το περιεχόμενό τους όπως λένε από την Κυβέρνηση είναι καθαρά εθνικό και αφορά όλες τις πτυχές της ζωής τους. Την υγεία, την παιδεία, την άμυνα, τα αγροτικά προϊόντα και την …τσέπη τους.

Ανακοινώνεται το Ευρωψηφοδέλτιο

Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα, εκτιμάται πως μέσα στος επόμενο δεκαήμερο το Μέγαρο Μαξίμου θα ανακοινώσει νέα φουρνιά υποψηφιοτήτων, καθώς το ευρωψηφοδέλτιο θα πρέπει ως τις 19 Απριλίου να έχει κατατεθεί στον Άρειο Πάγο, βάσει και των προθεσμιών για την επιστολική ψήφο.

«Κλειδωμένοι» είναι ήδη από τους νυν ευρωβουλευτές, οι Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Ελίζα Βόζεμπεργκ και Μανώλης Κεφαλογιάννης ενώ το πράσινο φως φέρεται να παίρνει και η Μαρία Σπυράκη καθώς η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία έκλεισε την υπόθεση με τις αμοιβές των βοηθών της.

«Πράσινο φώς» έχουν ήδη πάρει οι Εύη Χριστοφιλοπούλου, Βασίλης Κοντοζαμάνης, Θανάσης Εξαδάκτυλος, Σωτήρης Σέρμπος, ο πρώην δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος και η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου.

Σε αυτά τα ονόματα αναμένεται να προστεθεί αυτό του προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ, Σπύρου Καρανικόλα ενώ έντονα ακούγεται τις τελευταίες ώρες το όνομα του πρώην υφυπουργού και βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Κουκοδήμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ