ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Σφοδρή αντιπαράθεση Κωνσταντοπούλου με Μηταράκη και Πλεύρη για τα Τέμπη

Βουλή: Σφοδρή αντιπαράθεση Κωνσταντοπούλου με Μηταράκη και Πλεύρη για τα Τέμπη

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Το πολιτικό θερμόμετρο ανέβηκε απότομα στην Ολομέλεια της Βουλής όταν στη συζήτηση παρενέβη εκ νέου η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία νωρίτερα είχε έναν εκρηκτικό διάλογο με τον πρόεδρο της εξεταστικής επιτροπής για τα Τέμπη, Δημήτρη Μαρκόπουλο. «Κάθε φορά που θα επιχειρείτε την παραποίηση της αλήθειας, την συγκάλυψη των ευθυνών, θα με βρίσκετε απέναντί σας», διαμήνυσε η κα Κωνσταντοπούλου απαντώντας σε παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Θάνου Πλεύρη που αναφέρθηκε στο πρόσωπό της, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του πορίσματος για τα Τέμπη.

Μάλιστα, η ίδια ζήτησε την παραίτηση της κυβέρνησης, ενώ καταφέρθηκε εναντίον και άλλων βουλευτών, όπως ο Νότης Μηταράκης.

Μετά την παρέμβαση του κ. Μηταράκη, ο οποίος της απάντησε πως υιοθετεί «ρητορική Χρυσής Αυγής» και πως έχει άμεσο συμφέρον από την υπόθεση, καθώς είναι δικηγόρος οικογενειών θυμάτων, η κ. Κωνσταντοπούλου ξαναπήρε το λόγο και υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι η εκπροσώπηση των οικογενειών των θυμάτων γίνεται «αφιλοκερδώς». Μάλιστα, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας δήλωσε ότι αντιμετωπίζει από την κυβέρνηση «ύβρεις» και «προπηλακισμούς».

Για συνεχές κοινοβουλευτικό «μπούλινγκ» σε βάρος βουλευτών της πλειοψηφίας, επέκρινε την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης. «Η κ. Κωνσταντοπούλου διακόπτει συνεχώς τους βουλευτές», είπε ο κ. Πλεύρης, με την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας να απαντά ότι «υπάρχουν κάποιοι από εμάς που δεν εξαγοραζόμαστε» και ότι «θα μας βρίσκετε συνεχώς μπροστά σας κάθε φορά που θα προσπαθείτε να ''μπαζώσετε'' την αλήθεια. Σκοτώσατε 57 ανθρώπους και θέλετε να καλύψετε τα ίχνη σας», είπε η κα Κωνσταντοπούλου.

Στη συνέχεια, οι βουλευτές της πλειοψηφίας ζήτησαν από την πρόεδρο της Πλεύσης να ανακαλέσει, κάτι που η κα Κωνσταντοπούλου αρνήθηκε να πράξει.

Σχολιάζοντας τα παραπάνω, ο υπουργός Επικρατείας, Μ. Βορίδης είπε ότι «σε αυτή την αίθουσα έχουμε ακούσει απίστευτες ακρότητες από την εποχή που ήταν πρόεδρος η κυρία Κωνσταντοπούλου» και ότι αυτό το ζούμε και πάλι τώρα: «Μην σας προκαλεί έκπληξη. Το έχουμε ξαναπεράσει. Ο τοξικός ο λόγος και όσοι τον εκπροσώπησαν, εξαφανίστηκε πολιτικά, ευτυχώς. Κάποιοι νομίζουν ότι θα ξανακάνουν καριέρα με αυτό», είπε ο κ. Βορίδης.

Οι «καυτοί» διάλογοι της αντιπαράθεσης

Κωνσταντοπούλου: Να ενημερώσω τον κ. Πλεύρη ότι έχω την κακή συνήθεια να λέω τα ίδια με όποια ιδιότητα και αν ομιλώ και να μην αγαπώ τις καρέκλες. Κάθε φορά που θα επιχειρείτε συγκάλυψη ή παραποίηση της αλήθειας θα με βρίσκετε απέναντι. Δεν θα καταφέρετε να με κατασιγάσετε. Κάθε φορά που θα λέτε ψέματα θα αντιδρώ. Μας λέτε ότι όλα πήγαιναν καλά. Όλα πήγαιναν καλά και σκοτώσατε 57 ανθρώπους. Είστε υπαίτιοι και υπόλογοι. Γι’ αυτό και είστε λίγοι σήμερα.

Τσαλαπατάτε τους νεκρούς ξανά και ξανά. Δεν έχετε ίχνος τσίπας. Να παραιτηθείτε και να πάτε σπίτια σας. Σκοτώθηκαν 57 άνθρωποι.

Β. Βιλιάρδος (αντιπρόεδρος Βουλής): Έχετε δικαίωμα να μιλάτε και να λέτε ότι θέλετε όταν σας δίνεται ο λόγος. Όταν μιλάει άλλους βουλευτής δεν έχετε δικαίωμα να διακόπτετε

Ν. Μηταράκης: Πρώτη φορά βλέπω δικηγόρο που έχει επαγγελματική σχέση σε δυστύχημα να εκμεταλλεύεται την κοινοβουλευτική του ιδιότητα για να προωθήσει το επαγγελματικό του έργο. Έχω να δώ τόσο ακραία επίθεση κατά βουλευτών από τις ημέρες της Χρυσής Αυγής. Και η συμπεριφορά σας συνάδει με την ακραία συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής.

Κωνσταντοπούλου: Ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά ήταν αυτός που έκανε ιδιωτικές συζητήσεις με τον Ηλία Κασιδιάρη και μαγνητοσκοπήθηκε. Ο κ. Μαρκόπουλος το 2012-13 ως δημοσιογράφος συνέγραψε άρθρο στο οποίο έλεγε ότι είναι πρόσωπο της χρονιάς ο Μιχαλολιάκος

Μαρκόπουλος: Τι λες! Είσαι ψεύτρα!

Κωνσταντοπούλου: Να σας θυμίσω ότι μαζί με την Χρυσή Αυγή συμφωνήσατε στην διάλυση της Βουλής και σας διευκόλυνε η Χρυσή Αυγή όταν περνούσατε το 3 μνημόνιο και το ξεπούλημα του ΟΣΕ και των σιδηροδρόμων. Υπερασπίζομαι τις οικογένειες των θυμάτων αφιλοκερδώς. Ακριβώς διότι είναι ξεκάθαρο ότι η υπόθεση των Τεμπών βρίσκει απέναντι μηχανισμούς εξουσίας όπως η δικοί σας. Θα εξαπολύσετε τις ύαινες. Κάθε μέρα θα σας εκθέτω. Είστε εδώ για να κάνετε τη βρώμικη δουλειά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ