Σιμόπουλος: Όχι στην ποινική δίωξη υπουργών χωρίς ενδείξεις για δόλο
Τη θέση του απέναντι σε όσους ζητούν την αλλαγή του άρθρου 86 περί ποινικής ευθύνης υπουργών, εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ, Στράτος Σιμόπουλος, στο πλαίσιο της τοποθέτησής του, στην Ολομέλεια της Βουλής, στο νομοσχέδιο για την προμήθεια των νέων πυροσβεστικών αεροσκαφών από τον Καναδά.
Όπως είπε ο κ. Σιμόπουλος, δεν πρέπει να χάνει την «υπουργική ασυλία» ένας υπουργός, για αμέλεια ή παράλειψη σε θέματα που αφορούν στην εκτέλεση των καθηκόντων του.
Χρειάζεται να βρεθεί ένας θεσμικός τρόπος ώστε ένας υπουργός να χάνει τη λεγόμενη υπουργική ασυλία, μόνο εάν υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις για δόλο, σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ, ώστε «να μην φτάνουμε να διώκουμε ποινικά υπουργούς ακόμα και για τρύπες στην άσφαλτο».
Απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση, είπε: «Να θυμάστε πάντα αυτό που έγινε με το νόμο σας και με την απαγόρευση σε πολιτικά πρόσωπα να έχουν εταιρείες στην αλλοδαπή, αντί όπως σωστά θα έπρεπε να απαγορεύονται οι offshore».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τέμπη: Την άρση της ασυλίας του ζητά ο Χρήστος Σπίρτζης - Επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής
Κυβερνητικές πηγές προς ΣΥΡΙΖΑ: Η λέξη- κλειδί για τον Σπίρτζη είναι η παραγραφή
ΕΕ: Πρόστιμο στην πλατφόρμα Χ για το «μπλε σήμα» και τις παραπλανητικές διαφημίσεις
14:39
Επίσημο: Η Netflix εξαγοράζει την Warner Bros Discovery έναντι 72 δισ. δολαρίων
14:37
Πούτιν: Η Ρωσία θα συνεχίσει να παραδίδει πετρέλαιο στην Ινδία παρά τις αντιδράσεις των ΗΠΑ
14:31
Γερμανός ΥΠΕΞ προς ΗΠΑ: Το Βερολίνο δεν έχει ανάγκη «συμβουλές από το εξωτερικό»
14:26