ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαξίμου: Στη ΝΔ... έχουν πολλά νεύρα

Μαξίμου: Στη ΝΔ... έχουν πολλά νεύρα
Στιγμιότυπο από τα εγκαίνια του αεροδρομίου της Πάρου, την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016 EUROKINISSI/Αποστόλης Παπανικολάου

Λέξεις όπως δράκοι, φίδια και θηρία επιστρατεύονται από την κυβέρνηση με στόχο να αντικρούσει την επικοινωνιακή επίθεση που δέχεται κυρίως από την αξιωματική αντιπολίτευση για τα κυβερνητικά πεπραγμένα των τελευταίων ημερών.

Το Μαξίμου διαπιστώνει πως στην Νέα Δημοκρατία έχουν... πολλά νεύρα μετά τα τελευταία πρωθυπουργικά ταξίδια στην Σαντορίνη και την Πάρο κυρίως διότι όπως επισημαίνει κυβερνητική πηγή ο πρωθυπουργός εγκαινίασε έργα που ολοκληρώθηκαν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και βρίσκονταν σε τέλμα από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Η κυβέρνηση διαμηνύει στην αξιωματική αντιπολίτευση πως όσο κι αν ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει μονταζιέρες και σεναριογράφους για να εξαπολύσει νέες επιθέσεις λάσπης, θα προχωρήσει το έργο της και θα επικεντρωθεί στην καθημερινότητα του πολίτη προωθώντας έργα που είχαν βαλτώσει εδώ και δεκαετίες. Κύκλοι του Μαξίμου προϊδεάζουν πως πολύ σύντομα θα παραδοθούν μεγάλοι οδικοί άξονες και άλλα έργα που ξεκόλλησαν και ολοκληρώθηκαν έπειτα από επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων και με ουσιαστική κατοχύρωση του δημοσίου συμφέροντος.

Το κυβερνητικό επιτελείο κρίνει σκόπιμο να περάσει στην αντεπίθεση διαπιστώνοντας πως «λέγε, λέγε κάτι θα μείνει». Δεν είναι τυχαίο ότι η καθυστέρηση του Μαξίμου να απαντήσει στις πληροφορίες που διακίνησε η ΝΔ για το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Πάρο δημιούργησαν σκιές σε σχέση με το τι ακριβώς είχε προγραμματιστεί. Κι αυτό διότι πέρασε αρκετός χρόνος έως ότου δοθούν επαρκείς εξηγήσεις αναφορικά με το ποιοι και για πόσο χρονικό διάστημα θα συνοδεύσουν τον Αλέξη Τσίπρα στο Κυκλαδονήσι. Έτσι ενώ μία ολόκληρη ημέρα τα social media έκαναν λόγο για 54 άτομα που ταξιδεύουν πολυτελώς στην Πάρο, την κυβερνητική αποστολή αποτελούσαν 6 άτομα.

Οκτώ στη Σόφια

Να σημειωθεί ότι η κυβερνητική αντιπροσωπεία που μεταβαίνει σήμερα στην Σόφια για την σύνοδο του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας–Βουλγαρίας είναι μεγαλύτερη καθώς τον πρωθυπουργό συνοδεύουν 8 μέλη του υπουργικού συμβουλίου. Οι Γιώργος Σταθάκης, Νίκος Κοτζιάς, Γιώργος Κατρούγκαλος, Πάνος Σκουρλέτης, Χρήστος Σπίρτζης, Γιάννης Μουζάλας, Νίκος Τόσκας και Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Σε σχέση με την Βουλγαρία κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι οι σχέσεις μας βρίσκονται σε πολύ καλό σημείο καθώς η Σόφια αποτελεί συνεπή υποστηρικτή των ελληνικών θέσεων στο προσφυγικό. Κάτι που εξυπηρετεί την ελληνική διπλωματία η οποία επιδιώκει την δημιουργία ενός αντίπαλου πόλου εντός της ΕΕ απέναντι στις χώρες του Βίσεγκραντ που επέδειξαν «επιθετική» στάση έναντι της χώρας μας για το μεταναστευτικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ