ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενέργεια, οικονομία και υποδομές στην ατζέντα των επαφών Τσίπρα στη Βουλγαρία

Ενέργεια, οικονομία και υποδομές στην ατζέντα των επαφών Τσίπρα στη Βουλγαρία
Eurokinissi

Συναντήσεις με τον πρόεδρο και με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας θα έχει τη Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισκέπτεται στη Σόφια προκειμένου να συμμετάσχει και στη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας (Α.Σ.Σ.).

Το πρωί ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Βούλγαρο ομόλογό του, Μπόικο Μπορίσοφ, ενώ μετά τις εργασίες της συνόδου του Α.Σ.Σ. Ελλάδας-Βουλγαρίας, θα γίνει δεκτός κι από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, Ρόζεν Πλεβνέλιεφ, πριν επιστρέψει στην Αθήνα, το απόγευμα.

Στην κυβερνητική αποστολή στη Βουλγαρία μετέχουν και υπουργοί, οι οποίοι θα έχουν συναντήσεις με βούλγαρους ομολόγους τους, παράλληλα με τις επαφές του Αλέξη Τσίπρα.

Στην ατζέντα της επίσκεψης του πρωθυπουργού και της κυβερνητικής αποστολής στη Σόφια βρίσκονται τέσσερις βασικοί πυλώνες συνεργασίας: ενέργεια, πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο, οικονομία-υποδομές, αμυντική συνεργασία.

Για τις 12:40 έχει προγραμματιστεί η υπογραφή των διμερών Συμφωνιών και στις 13:00 οι δύο πρωθυπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις. Θα ακολουθήσει στις 13:30 γεύμα εργασίας των δυο κυβερνητικών αντιπροσωπειών.

Την κυβερνητική αντιπροσωπεία, αποτελούν οι: Γιώργος Σταθάκης, υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Νίκος Κοτζιάς, υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πάνος Σκουρλέτης, υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Χρήστος Σπίρτζης, υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μουζάλας, αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ