ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Συνέδριο με πολλούς συμβολισμούς - Τα διλήμματα Μητσοτάκη και οι υψηλοί προσκεκλημένοι

ΝΔ: Συνέδριο με πολλούς συμβολισμούς - Τα διλήμματα Μητσοτάκη και οι υψηλοί προσκεκλημένοι

Προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στην Θεσσαλονίκη με κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας  Κυριάκο Μητσοτάκη, 

ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/EUROKINISSI

Ένα συνέδριο πανηγυρικό, σε έναν τόπο συμβολικό, υπενθύμισης των 50 ετών της Νέας Δημοκρατίας, του οράματος του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του γεγονότος πως η γαλάζια παράταξη στάθηκε πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας όπως λένε Κυβερνητικά στελέχη σηκώνει αυλαία σήμερα το απόγευμα με ομιλία του Πρωθυπουργού. Ένα συνέδριο ταυτόχρονα προεκλογικό, διλλημάτων, δεσμεύσεων για μια καλύτερη ζωή των πολιτών και μάχης με τις παθογένειες του ελληνικού κράτους που πληγώνουν.

Το Ζάππειο Μέγαρο ανοίγει τις πύλες του από τις 5 έως τις 7 Απριλίου για να φιλοξενήσει το 15ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και όπως λένε γαλάζια στελέχη η επιλογή του χώρου διεξαγωγής του Συνεδρίου δεν είναι διόλου τυχαία, καθώς φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος που έβαλε την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια, την κράτησε όρθια σε καιρούς κρίσης και τα τελευταία πέντε χρόνια έχει ξανά τη θέση που της αξίζει στην Ευρώπη.

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να κηρύξει την έναρξη του προεκλογικού αγώνα για τη Νέα Δημοκρατία, να κάνει λόγο για τοξικότητα και ανεπάρκεια της αντιπολίτευσης αλλά και να υπογραμμίσει τη σημασία της πολιτικής σταθερότητας για την ασφαλή πορεία της χώρας.

Παρόντες φον ντερ Λάιεν, Βέμπερ και Χριστοδουλίδης

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές 2742 στελέχη από όλη τη χώρα στους οποίους περιλαμβάνονται και εκπρόσωποι των αποδήμων Ελλήνων, αναμένεται να συμμετάσχουν στη μεγάλη γιορτή της Νέας Δημοκρατίας, καθώς εκτός από τις ομιλίες των στελεχών – ήδη έχουν εγγραφεί ως ομιλητές 220 σύνεδροι – θα λειτουργήσει εντός του Ζαππείου και έκθεση φωτογραφικού και οπτικοακουστικού υλικού στην οποία θα αποτυπώνεται η διαδρομή της Παράταξης στα 50 χρόνια της ιστορίας της.

Εκτός των κομματικών στελεχών, θα απευθύνουν χαιρετισμό εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Από το πρόγραμμα ξεχωρίζουν οι ομιλίες του Προέδρου του ΕΛΚ Μανφρέντ Βέμπερ, του Γενικού Γραμματέα του ΕΛΚ Θανάση Μπακόλα, του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας και Προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου και, κυρίως, η ομιλία της επικεφαλής υποψήφιας του ΕΛΚ για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, την Κυριακή το μεσημέρι, η οποία θα προηγηθεί της ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη με την οποία θα κλείσει το 15ο Συνέδριο της ΝΔ.

Οι ομιλίες των συνέδρων θα πραγματοποιηθούν σε τέσσερις θεματικές ενότητες, οι οποίες είναι:

«50 Χρόνια ΝΔ: Οι ιδέες και οι άνθρωποι»,
«50 Χρόνια ΝΔ: Για μια ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη»,
«50 Χρόνια ΝΔ: Για ανάπτυξη με επίκεντρο τον άνθρωπο» και
«50 Χρόνια ΝΔ: Μεγαλώνει γιατί εξελίσσεται».

Μ. Συρεγγέλα στο CNN Greece: Ισχυρή εντολή στην ΝΔ σημαίνει δύναμη στον Κυριάκο Μητσοτάκη να διεκδικήσει ακόμα περισσότερα οφέλη για την πατρίδα μας.

Αποκλειστική δήλωση στο CNN Greece λίγο πριν το Συνέδριο παραχώρησε η Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών Μαρία Συρεγγέλα:

Φέτος, συμπληρώνονται 50 χρόνια από όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αποκατέστησε τη δημοκρατία στην Ελλάδα και ίδρυσε την Νέα Δημοκρατία, η οποία έμελλε να καθορίσει τη μεταπολιτευτική πορεία της πατρίδας μας.

Με αφορμή αυτήν την ιστορική στιγμή, αποφασίσαμε τη διοργάνωση ενός επετειακού συνεδρίου στο Ζάππειο Μέγαρο. Έτσι, το 15 ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας έρχεται να μας θυμίσει το μισό αιώνα προσφοράς της μεγάλης λαϊκής παράταξης στην πατρίδα μας, αλλά και να γίνει παράλληλα, η αφορμή για να ανταμώσουν οι παλαιότερες με τις νεότερες γενιές των στελεχών μας, στις οποίες ανήκω κι εγώ ούσα μέλος της γαλάζιας αυτής πολιτικής οικογένειας ήδη από τα μαθητικά μου χρόνια.

Το επετειακό αυτό συνέδριο, βρίσκει τη Νέα Δημοκρατία εκλεγμένη κυβέρνηση για δεύτερη συνεχόμενη θητεία και συμπίπτει με τις ευρωεκλογές, υπενθυμίζοντάς μας ότι ήμασταν εμείς που πρωτοστατήσαμε για την ένταξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Σήμερα, χάρις τον πρόεδρο μας και πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη η χώρα μας έχει αποκτήσει ξανά την αίγλη της στην Ευρώπη και πρωτοστατεί σε αυτήν.

Για τους παραπάνω λόγους, είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό να κατανοήσουν οι πολίτες ότι οι ευρωεκλογές αφορούν άμεσα την καθημερινότητά τους και πως από την ψήφο τους θα εξαρτηθεί η ομαλή ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να κατανοήσουν οι συμπολίτες μας ότι στις ευρωεκλογές ισχυρή εντολή στην Νέα Δημοκρατία σημαίνει δύναμη στον Κυριάκο Μητσοτάκη να διεκδικήσει ακόμα περισσότερα οφέλη για την πατρίδα μας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ