ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προ ημερησίας για την παιδεία ζητά ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Προ ημερησίας για την παιδεία ζητά ο Κυριάκος Μητσοτάκης
EUROKINISSI

Τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή για την Παιδεία ζητά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγορώντας την κυβέρνηση για πολιτική «οδοστρωτήρα» στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας.

Στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, ο πρόεδρος της ΝΔ επικρίνει την κυβέρνηση ότι λαμβάνει αποφάσεις στον τομέα της παιδείας με ιδεολογική εμμονή, κομματοκρατία, αναξιοκρατία και εξίσωση προς τα κάτω που "βγάζουν" επαρχιωτισμό και απομόνωση.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη από τις αρχές του 2015 περισσότερες από 100 αποσπασματικές ρυθμίσεις έχουν αποσαρθρώσει όλες τις βαθμίδες της παιδείας, ενώ με το νομοσχέδιο που τώρα κατέθεσε ο αρμόδιος υπουργός επιχειρεί να θέσει την ιδιωτική εκπαίδευση υπό πλήρη κρατικό έλεγχο.

"Το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας είναι καθοριστικής σημασίας για το παρόν και το μέλλον των Ελλήνων πολιτών. Η ολοκληρωτική αποσύνθεσή του θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες. Η ελληνική παιδεία έρχεται από τα βάθη των αιώνων. Αποτελεί παγκόσμιο πολιτισμικό φάρο που ακτινοβολεί μέχρι σήμερα σε πείσμα των συχνά αντίξοων ιστορικών συνθηκών. Κανείς δεν δικαιούται να τη στερήσει από τις επόμενες γενιές. Πλησιάζουμε στην έναρξη του νέου σχολικού και ακαδημαϊκού έτους και είναι επείγον να ληφθούν διορθωτικά μέτρα", αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ως μια πρώτης τάξης ευκαιρία να αναδειχθούν οι διαφορές της κυβέρνησης με τη ΝΔ είναι η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για την παιδεία που ζήτησε η αξιωματική αντιπολίτευση, σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη. Η συζήτηση θα γίνει τον Σεπτέμβριο, "θα ειναι ο αγιασμός της Βουλής" ανέφερε ο κ. Φίλης, σχολιάζοντας οτι η φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο συνέδριο του κόμματός του οτι "οι μαθητές είναι πελάτες", δείχνει την αντίληψη της ΝΔ για εμπορευματοποίηση της γνώσης.

Ο υπουργός Παιδείας ανέφερε ακόμη, οτι τα σχολεία θα ανοίξουν στις 12 Σεπτεμβρίου και για πρώτη φορά μετά απο 30 χρόνια με βιβλία και χωρίς κενά σε εκπαιδευτικούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ