ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση GPO: Στις 17,5 μονάδες η διαφορά της ΝΔ - Δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση GPO: Στις 17,5 μονάδες η διαφορά της ΝΔ - Δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ

Ψηφοδέλτια

EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Κυριαρχία της ΝΔ με προβάδισμα 17,5 μονάδων καταγράφεται σε νέα δημοσκόπηση της GPO με ποσοστό 33%, έναντι του δεύτερου ΣΥΡΙΖΑ. Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Δημήτρη Κουτσούμπα να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό των Παραπολιτικών, στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 33,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 15,9%, το ΠΑΣΟΚ 14,2%, το ΚΚΕ 9%, οι Σπαρτιάτες 2,2%, η Ελληνική Λύση 9,5%, η Νίκη 3,3%, η Πλεύση Ελευθερίας 3%, το ΜέΡΑ25 1,8%, η Νέα Αριστερά 2,2%, οι Δημοκράτες 2,2% και άλλο κόμμα 3,3%.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στη μέτρηση της GPO το 27,8% δηλώνει ότι θα επιλέξει τη Νέα Δημοκρατία στις επικείμενες ευρωεκλογές.

Η πλειοψηφία θεωρεί ότι η αντιπολίτευση προσπαθεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά την τραγωδία των Τεμπών

Συγκεκριμένα, βάσει της εν λόγω έρευνας, το 75,8% θεωρεί ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης προσπαθούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά την τραγωδία στα Τέμπη.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η άποψη της κοινής γνώμης για τους πολιτικούς, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παραμένει δημοφιλέστερος, με τη διαφορά τους από τον δεύτερο Δημήτρη Κουτσούμπα να είναι σε μονοψήφιο ποσοστό.

Οι θετικές απόψεις για τον πρωθυπουργό είναι στο 45,8%, με τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ να βρίσκεται στο 37,5%, ενώ κατά σειρά ακολουθούν Νίκος Ανδρουλάκης (29%), Ζωή Κωνσταντοπούλου (23%), Στέφανος Κασσελάκης (21,7%), Κυριάκος Βελόπουλος (20,4%).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ