ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Θεοδωράκης: Συνεννόηση τώρα με τους Eυρωπαίους συμμάχους για το προσφυγικό

Στ. Θεοδωράκης: Συνεννόηση τώρα με τους Eυρωπαίους συμμάχους για το προσφυγικό
FACEBOOK

Την άμεση δράση της κυβέρνησης για τα νησιά που δέχονται τις προσφυγικές ροές και εκπέμπουν SOS, καθώς και συνεννόηση με τους Eυρωπαίους συμμάχους για το θέμα, ζητά ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. Παράλληλα, επισημαίνει ότι πρέπει να σταλεί αυστηρό μήνυμα προς τον Ερντογάν να τηρήσει τη συμφωνία, ειδάλλως η Τουρκία θα πληρώσει το τίμημα.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Θεοδωράκης σημειώνει ότι η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε μετακίνηση των προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά στην ηπειρωτική χώρα.

«Η κυβερνητική απραξία του ‘15 τραυμάτισε βαριά τα νησιά των συνόρων», επισημαίνει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη έχει ως εξής:

«Λέσβος, Χίος, Σάμος, Λέρος, Κάλυμνος, Κως εκπέμπουν ξανά S.O.S. Κάθε μέρα νέοι πρόσφυγες και νέοι μετανάστες «σπρώχνονται» από την Τουρκία προς τα νησιά μας. Η κυβέρνηση πρέπει να δράσει άμεσα. Να συνεννοηθεί ΤΩΡΑ με τους Ευρωπαίους συμμάχους και κυρίως με τον Γιουνκέρ, που ήδη έχει δείξει ενδιαφέρον και να σταλεί ένα αυστηρό ευρωπαϊκό μήνυμα προς τον Ερντογάν: να τηρήσει την συμφωνία! Ειδάλλως οι γείτονες θα πληρώσουν βαρύ «τίμημα» -ένα «τίμημα» όμως τόσο μεγάλο, που θα τους κόψει την όρεξη για παιγνίδια με τις μεταναστευτικές ροές.

Παράλληλα η κυβέρνηση πρέπει να αποφασίσει ΤΩΡΑ την μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών από τα hot spots των νησιών στην ηπειρωτική χώρα. Είτε σε προαναχωρησιακά κέντρα, είτε σε δομές φιλοξενίας. Η κυβερνητική απραξία του ‘15 τραυμάτισε βαριά τα νησιά των συνόρων. Είδαν και έπαθαν οι τοπικές αρχές και οι κάτοικοι να «συμμαζέψουν» τα νησιά τους και να υποδεχθούν τους τουρίστες. Τους πραγματικούς «επενδυτές» τους. Την μοναδική – στις περισσότερες περιπτώσεις – πηγή εισοδήματός τους. Η κυβερνητική ολιγωρία και αυτόν τον Αύγουστο θα δώσει στα νησιά το τελειωτικό χτύπημα. Ας κινηθούν λοιπόν, ΤΩΡΑ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ