ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: Η ΕΕ μπορεί να αλλάξει μόνο προς το χειρότερο - Πρέπει να την καταδικάσουμε στις κάλπες

Κουτσούμπας: Η ΕΕ μπορεί να αλλάξει μόνο προς το χειρότερο - Πρέπει να την καταδικάσουμε στις κάλπες

O Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας

INTIME NEWS

«Ογδόντα χρόνια από την Πρωτομαγιά του 1944 στην Καισαριανή» γιορτάζει φέτος το ΚΚΕ, με την κομματική οργάνωση Αττική να διοργανώνει ομιλία του Γενικού Γραμματέα Δημήτρη Κουτσούμπα και συναυλία με τη Μαρία Φαραντούρη και Φωτεινή Βελεσιώτου στο Γήπεδο της Νήαρ Ηστ.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας εξαπέλυσε πυρά κατά της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και κατά ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Νέας Αριστεράς, καλώντας τους πολίτες σε συμπόρευση με το Κομμουνιστικό Κόμμα ενόψει των ευρωεκλογών.

Στην ομιλία του ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε μεταξύ άλλων:

«Σπάμε την ομερτά που η κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα κόμματα, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, θέλουν να επιβάλλουν γύρω από την ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Μάλιστα, η κυβέρνηση της ΝΔ και του Μητσοτάκη, που έχει αναλάβει ρόλο πρωτοπαλίκαρου του ΝΑΤΟ, για να υπηρετήσει αυτούς τους σχεδιασμούς, στέλνει στην Ουκρανία πυρομαχικά με τον απαγορευμένο λευκό φώσφορο, δηλαδή γίνεται συνεργός σε εγκλήματα πολέμου. Τέτοια είναι η εγκληματική κατηφόρα που έχει πάρει η κυβέρνηση της ΝΔ.»

«Ναι, μπορούμε σήμερα να αποκαλύπτουμε στο λαό μας, αυτό που χρόνια τώρα με παραμύθια όλα τα αστικά κόμματα προσπαθούν να κρύψουν: πως η ΕΕ είναι ανίερη συμμαχία καπιταλιστικών κρατών, πραγματική φυλακή των λαών. Κι εμείς μπορούμε να κοιτάμε τους εργάτες, το λαό στα μάτια. Γιατί εμείς δεν είπαμε ψέματα, δεν καλλιεργήσαμε ούτε καλλιεργούμε αυταπάτες για αλλαγή της προς το καλύτερο, όπως τα σαΐνια της σοσιαλδημοκρατίας.

Αυτή η ΕΕ μπορεί να αλλάξει μόνο προς το χειρότερο. Γι’ αυτό πρέπει να την καταδικάσουμε στις κάλπες και να βάλουμε εμπόδια στην πολιτική της πηγαίνοντας προς τις ευρωεκλογές, θα ακούσουμε πολλά. Όμως απέναντι στη διασφάλιση της σταθερότητας της αντιλαϊκής πολιτικής, που όλοι με τον τρόπο τους υπηρετούν, βρίσκεται η σταθερότητα της μαχητικής αντιπολίτευσης, της αμφισβήτησης, της σύγκρουσης με την κυβέρνηση, την ΕΕ, το κεφάλαιο.»

«Πραγματική και ρεαλιστική διέξοδος προς όφελος του λαού υπάρχει και βρίσκεται στην πολιτική και το ανατρεπτικό πρόγραμμα του ΚΚΕ. Με τον λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει, με τα κλειδιά της ανάπτυξης και της οικονομίας στα δικά του χέρια, σε μία κοινωνία απαλλαγμένη από τις δεσμεύσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Για την πανευρωπαϊκή αντεπίθεση των λαών!

Για να σπάσουμε τα δεσμά της ΕΕ! Για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού! Για την Ευρώπη των εργατών, όλων των εργαζομένων, των αγροτών, των λαών!»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ