ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για Αγίους Αναργύρους: Ασφαλιστικές δικλείδες για να μην γίνουν νέα λάθη

Μητσοτάκης για Αγίους Αναργύρους: Ασφαλιστικές δικλείδες για να μην γίνουν νέα λάθη

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

INTIME NEWS /

Στην στυγερή δολοφονία της 28χρονης από τον 39χρονο πρώην σύντροφό της αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του, τονίζοντας πως θα φροντίσει να υπάρξουν δικλείδες ασφαλείας, ώστε να μην οδηγηθούμε στα ίδια τραγικά λάθη, που οδήγησαν στον θάνατο μιας ακόμη γυναίκας.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Ελλάδα βρίσκεται κάτω του ευρωπαϊκού μέσου όρου στα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, αλλά αυτό όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «δεν αρκεί, δεν μας αρκεί».

Όπως τονίζει «οι ευθύνες θα καταλογιστούν και όποιοι από τους αστυνομικούς πρέπει να τιμωρηθούν, θα τιμωρηθούν, ενώ ο δράστης είναι ήδη αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ανάρτησή του αναφέρεται επίσης στην προσπάθεια του κρατικού μηχανισμού να διαχειριστεί την έξαρση της νεανικής παραβατικότητας σημειώνοντας τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής για το φαινόμενο αλλά και για την εθνική καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που ξεκινά.

Αναφερόμενος στην διαδικασία ψηφιοποίησης σειράς δημοσίων λειτουργιών τόνισε πως η κυβέρνηση προχωρά σε περαιτέρω απλοποίηση της γραφειοκρατίας που ταλαιπωρεί τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, μέσω του ψηφιακού wallet του gov.gr θα διαβιβάζονται στον πάροχο ως ψηφιακά αντίγραφα. Το εργαλείο αυτό αξιοποιείται και για την πρόσβαση των φιλάθλων στα γήπεδα.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε επίσης και στις εξελίξεις στην οικονομία, υπογραμμίζοντας την σημασία της επέκτασης της χρήσης POS σε επιπλέον κλάδους. Παράλληλα, επεσήμανε την χρησιμότητα της ειδικής ψηφιακής πλατφόρμας υποχρεωτικής ενημέρωσης των δανειοληπτών από τους διαχειριστές μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Από την ανάρτησή του δεν θα μπορούσε να λείπει η αναφορά στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που διεξάγεται στο Ζάππειο, δηλώνοντας πως είναι ιδιαίτερα σημαντική διαδικασία διότι «είναι γεμάτο με ιστορία και ποτισμένο με το όραμά μας για το αύριο».

Εξηγώντας σημειώνει πως «η ιστορία της Νέας Δημοκρατίας είναι συνδεδεμένη με την ιστορία του τόπου. Το κόμμα που αποκατέστησε τη δημοκρατική διακυβέρνηση στη χώρα. Και ήταν ο ιδρυτής μας, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, που υπέγραψε τη Συμφωνία Προσχώρησης της Ελλάδας στην ΕΟΚ».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ