ΣΤΗΡΙΞΗ ΝΤΕΡ ΛΑΙΕΝ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΔ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έναρξη για τη μάχη της ευρωκάλπης: Το δίλημμα Μητσοτάκη και η στρατηγική των κομμάτων

Έναρξη για τη μάχη της ευρωκάλπης: Το δίλημμα Μητσοτάκη και η στρατηγική των κομμάτων
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τελευταία ημέρα εργασιών του 15ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, στο Ζάππειο Μέγαρο ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME

Την εκκίνηση για τον αγώνα δρόμου 60 ημερών για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου δίνουν τα κόμματα καταστρώνοντας τη στρατηγική τους και καλώντας τους πολίτες να συστρατευτούν με το δικό τους ψηφοδέλτιο.

Την έναρξη του προεκλογικού αγώνα κήρυξε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κλείνοντας τις εργασίες του 15ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, θέτοντας το δίλημμα: σταθερότητα ή νέες περιπέτειες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα συσπείρωσης κάνοντας παράλληλα, ευθεία επίθεση σε Κασσελάκη, Ανδρουλάκη και Βελόπουλο.

Όπως είπε, στο Συνέδριο της ΝΔ όπου έλαβε μηνύματα στήριξης από την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η εκλογική αναμέτρηση του Ιουνίου είναι καθοριστική και δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς και ψήφους διαμαρτυρίας.

Ο πρωθυπουργός παράλληλα, κατηγόρησε τον Στέφανο Κασσελάκη ότι «υιοθετεί την τακτική Πολάκη» και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «εξακολουθεί να ποτίζει με δηλητήριο τον πολιτικό διάλογο», ενώ έστρεψε τα βέλη του και προς τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος, όπως είπε, έχει επιλέξει να βάψει το κόμμα του με τα χρώματα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχοντας ως «δυνατά χαρτιά» το μεταρρυθμιστικό έργο και την καλή πορεία της οικονομίας ξεκινά από την Δευτέρα όπως και οι πολιτικοί αρχηγοί εξορμήσεις σε όλη την Ελλάδα. Πρώτος σταθμός της περιοδείας του πρωθυπουργού είναι η περιφέρεια Δωδεκανήσου όπου αύριο Δευτέρα (8/4) θα επισκεφθεί την Τήλο και τη Ρόδο.

Σο ίδο πλαίσιο, αναμένεται να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στη Βόρεια Ελλάδα προκειμένου να «μπλοκάρει» τις διαρροές από τα δεξιά του.

Δεν επιτρέπεται αποχή, αδράνεια και αδιαφορία

Μήνυμα συσπείρωσης και εγρήγορσης του κομματικού μηχανισμού έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία με την οποία έκλεισε τις εργασίες του συνεδρίου της ΝΔ. «Δεν επιτρέπεται αποχή, αδράνεια και αδιαφορία», είπε χαρακτηριστικά

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανοίγοντας την ομιλία έκανε λόγο για «πρωτόγνωρη η συσπείρωση και ο ενθουσιασμός που δείξατε», λέγοντας στα στελέχη του κόμματος πως πλέον μέσα από το Συνέδριο διαφαίνεται μια «νέα ελπίδα για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη».

«Σας ευχαριστώ για τα όμορφα λόγια που είπατε, όχι για 'μενα, αλλά για τη χώρα, στην προσπάθεια να αφήσει πίσω της μια επώδυνη δεκαετία», σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

«Ένα είναι βέβαιο. Το πάθος σας είναι ανεπανάληπτο, πρωτόγνωρη η συσπείρωση. Αυτή η αυλαία του 15ου συνεδρίου μας δίνει πρόσθετη αισιοδοξία. Μετατρέπεται σε νέα ελπίδα για την Ελλάδα, σε νέα ελπίδα για την Ευρώπη», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του.

Μητσοτάκης για ευρωεκλογές: Δεν επιτρέπεται αποχή, αδράνεια και αδιαφορία

Μπαράζ εξορμήσεων για Κασσελάκη

Μπαράζ εξορμήσεων σε όλη την Ελλάδα σε συνδιασμό με έντονο αντιπολιτευτικό πρέσινγκ βρίσκονται στον προεκλογικό σχεδιασμό του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στην Κρήτη πρώτο σταθμό της περιοδείας του και την ερχόμενη εβδομάδα θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη για την παρέλαση, όπου θα έχει μπαράζ επαφών με την ομογένεια. Μόλις ολοκληρώσει εκεί τον κύκλο των επαφών του αναμένεται να κάνει περιοδεία στις Κυκλάδες.

Στο στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ ποντάρουν σε μια δυναμική που εκτιμούν ότι καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις, καταλογίζουν «πανικό» στο στρατόπεδο Μητσοτάκη, ενώ υποστηρίζουν πως υπάρχουν ρωγμές στην παντοδυναμία της κυβέρνησης. Όσο για τις επιθέσεις που δέχονται από το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν ότι αυτές οφείλονται στη δημοσκοπική υποχώρηση του κόμματος.

Με Ζαγοράκη, Αρναούτογλου, Βερούλη και Καλλιακμάνη η μάχη των ευρωεκλογών για το ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ, μπήκε στο προεκλογικό στίβο ανακοινώνοντας το ευρωψηδέλτιο από το οποίο την παράσταση έκλεψαν ο γνωστός συνδικαλιστής της Αστυνομίας Γιώργος Γιώργος Καλλιακμάνης, ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου και Θοδωρής Ζαγοράκης.

Στο φινάλε της εκδήλωσης επεσήμανε πως «το βράδυ της 9ης Ιουνίου θα βρέξει …ΠΑΣΟΚ», παρουσιάζοντας τους ευρωβουλευτές και συγκεκριμένα τον γνωστό μετεωρολόγο, Σάκη Αρναούτογλου, ενώ όταν έφτασε στην Άννα Βερούλη τόνισε με νόημα ο κ. Ανδρουλάκης ότι «ρίχνουμε μακριά το ακόντιο». Όταν ανακοίνωσε τον Θοδωρή Ζαγοράκη τον ρώτησε... «Θοδωρή θα βάλουμε γκολ; Ομάδα Έχουμε!».

Στο ψηφοδέλτιο περιλαμβάνονται οι πρώην υπουργοί Φίλιππος Σαχανίδης και Γιάννης Μανιάτης, ο νυν ευρωβουλευτής Νίκος Παπανδρέου, ο γραμματέας του κόμματος, Ανδρεας Σπυρόπουλος, ο μέχρι τώρα ευρωβουλευτής της ΝΔ και πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Θόδωρης Ζαγοράκης, ο καθηγητής του ΑΠΘ και πρώην ευρωβουλευτής, Κώστας Χρυσόγονος, ο επίσης καθηγητης του ΑΠΘ, Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, γνωστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ όπως η Ρόζα Βρεττού, ο Ηλίας Κικίλιας και ο Σταύρος Πετράκης (αντιπρόεδρος ΔΟΕ), Γιάννης Βαρδακαστάνης (πρόεδρος της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας ΑΜΕΑ) και νεώτερα στελέχη με κοινωνική και επαγγελματική παρουσία.

Ευρωεκλογές 2024: Το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε τους υποψήφιους ευρωβουλευτές - Όλα τα ονόματα

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, στον προεκλογικό αγώνα, αναμένεται να επιμείνει στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, ενώ την Δευτέρα θα έχει τετ α τετ με τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ