ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε επαγρύπνηση ΣΥΡΙΖΑ και κυβερνητικό επιτελείο για τις επιθέσεις της ΝΔ

Σε επαγρύπνηση ΣΥΡΙΖΑ και κυβερνητικό επιτελείο για τις επιθέσεις της ΝΔ
Στιγμιότυπο από τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής, με αντικείμενο συζήτησης την ανασυγκρότηση του κράτους, την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016 EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη

Οδηγία προς τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να μην αφήνουν τίποτε να πέφτει κάτω και να περνάει αναπάντητο έχει δώσει το Μαξίμου διακρίνοντας μία συντονισμένη προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ανεβάσει τους τόνους της κριτικής της απέναντι στην κυβέρνηση.

Στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι επειδή ο σχεδιασμός της ΝΔ «δεν βγαίνει» –όπως λένε χαρακτηριστικά- η αξιωματική αντιπολίτευση θα επιδιώξει να διογκώνει θέματα για να επιτίθεται στο Μαξίμου και τον ίδιο τον πρωθυπουργό και να δημιουργεί στρεβλές εντυπώσεις. Μάλιστα χρησιμοποιούν το πρόσφατο παράδειγμα της Πάρου για το οποίο όπως αναφέρουν η ΝΔ διακίνησε ψεύτικες πληροφορίες περί πολυτελών ταξιδιών του πρωθυπουργού και κυβερνητικής αντιπροσωπείας 54 ατόμων στο νησί.

Γενικώς στο κυβερνητικό επιτελείο βρίσκονται σε επαγρύπνηση καθώς η ανάλυση που κάνουν θέλει την ΝΔ να δημιουργεί τεχνητά θέματα αναζητώντας νέο αφήγημα. Στελέχη του Μαξίμου εκτιμούν ότι επειδή η ΝΔ διαπιστώνει πως δεν πρόκειται να ικανοποιηθεί άμεσα το αίτημά της για εκλογές ψάχνει να βρει σημεία αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση χρησιμοποιώντας πολλές φορές αθέμιτα μέσα. Πάντως στην κυβέρνηση επαναλαμβάνουν ότι δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για να στηθούν κάλπες και επαναλαμβάνουν ότι στόχος αποτελεί η εξάντληση της τετραετίας. Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ωστόσο αν και επεσήμανε ότι δεν είναι κυβερνητική επιλογή μία εκλογική αναμέτρηση ανέφερε ότι όλα πιθανώς θα εξαρτηθούν από την πορεία ανάρρωσης της ελληνικής οικονομίας την επόμενη χρονιά.

Προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή

Το Μαξίμου απάντησε χθες στο αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για διενέργεια προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή με αντικείμενο την παιδεία πως η συζήτηση θα γίνει οπωσδήποτε μετά τον Δεκαπενταύγουστο και την επαναλειτουργία του Κοινοβουλίου που κλείνει ούτως ή άλλως την ερχόμενη Παρασκευή. Πίσω από την πρωτοβουλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζητήσει όμως την συζήτηση βλέπει μία προσπάθεια της Συγγρού να βγάλει μπροστά τον πρόεδρό της και κυρίως να δημιουργήσει γεγονότα, κάτι που δεν έκανε τους τελευταίους μήνες –όπως σημειώνει– παρακολουθώντας απλώς τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ