ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η «μονταζιέρα» φουντώνει την πολιτική διαμάχη - Αντιπαράθεση Καρυστιανού - Αδειλίνη για τα Τέμπη

Η «μονταζιέρα» φουντώνει την πολιτική διαμάχη - Αντιπαράθεση Καρυστιανού - Αδειλίνη για τα Τέμπη

Το σημείο όπου βρίσκονται σήμερα ορισμένα τα συντρίμμια από τη σύγκρουση των τρένων

AP Photo

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης σε μια σειρά από πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα, με τα Τέμπη να παραμένουν ωστόσο στο επίκεντρο. Οι δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ, Παναγιώτη Τερεζάκη σχετικά με το πιθανό μοντάζ στους διαλόγους το βράδυ της τραγωδίας «φούντωσαν» τη διαμάχη με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη να έρχεται σε αντιπαράθεση με την Μαρία Καρυστιανού.

Την ίδια ώρα, πυρά ανταλλάσσουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση και γύρω από τον σχολικό εκφοβισμό, με την αντίδραση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν να προκαλούν και την καυστική απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, κάνοντας λόγο για αφήγημα λαϊκισμού από τον... Influencer πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη. Παράλληλα, βέλη στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ έστρεψε και το ΠΑΣΟΚ με τον Νίκο Ανδρουλάκη να ασκεί έντονη κριτική, όπως και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Δεν έστειλα κανένα στην εκκλησία» - «Κάνε καλά τη δουλειά σου»

Η κόντρα γύρω από το δυστύχημα στα Τέμπη, πήρε νέες διαστάσεις μετά τις δηλώσεις της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Μεταξύ άλλων, η κυρία Αδειλινή διέψευσε κατηγορηματικά την Μαρία Καρυστιανού, μητέρα θύματος, αλλά και τους υπόλοιπους συγγενείς που αναζητούν να πέσει φως στην υπόθεση. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως ουδέποτε έστειλε στην εκκλησία συγγενείς των θυμάτων για να βρουν «δικαίωση».

Μιλώντας στο Open, η κυρία Καρυστιανού, θέλησε να απαντήσει στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, λέγοντας πως: «Όχι δεν τα έχουμε χάσει, η αντιληπτική μας ικανότητα είναι εξαιρετική και αντιλαμβανόμαστε περισσότερα από όσα νομίζει η κυρία Αδειλίνη. Λυπάμαι που την ακούω να λέει αυτά τα πράγματα. Θα ήθελα να τη δω να απαντά και στα τελευταία γεγονότα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, σχετικά με τη μονταζιέρα, τον ανακριτή και να μας απαντήσει για ποιο λόγο πρέπει εμείς να ψάχνουμε σήμερα για υπολείμματα των νεκρών μας αντί να έχει γίνει σωστά η έρευνα σε πρώτο χρόνο». Παράλληλα, η κυρία Καρυστιανού αποκάλυψε ότι στη συνάντηση με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου υπήρχαν και άλλοι μάρτυρες και ότι δεν ήταν μόνη της.

«Θα ήταν απάνθρωπο, δεν είμαι απέναντι, είμαι μαζί τους»

Η κυρία Αδειλίνη νωρίτερα με δηλώσεις της από το Φόρουμ των Δελφών είχε απαντήσει σε όσα υποστηρίζουν η κυρία Μαρία Καρυστιανού και οι υπόλοιποι συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών:

«Ο λόγος που μέχρι στιγμής δεν τοποθετήθηκα είναι από σεβασμό στα νεκρά παιδιά, στα θύματα που συγκλόνισε το Πανελλήνιο. Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι αντί να διαβεβαιώσω οιοσδήποτε συγγενή προσέφυγε σε μένα για να κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε, τον παρέπεμψα για παρηγοριά στην Εκκλησία. Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι συμπεριφέρθηκα με αυτόν τον κυνισμό που μου αποδίδεται.

«Θα ήταν απάνθρωπο και για όσους με γνωρίζουν δεν μου ταιριάζει. Αψευδής μάρτυς είναι η παραγγελία στην Εισαγγελία Λάρισας που λέω ότι πρέπει να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα των συγγενών. Δεν είμαι απέναντι τους, αντίθετα είμαι μαζί τους», είπε σε ερώτηση της δημοσιογράφου Ιωάννας Μάνδρου.

Μαρινάκης για Κασσελάκη: Συμπεριφέρεται ως influencer

Αιχμηρή κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη άσκησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, περί μοντάζ συνομιλιών στο πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε την συμπεριφορά του Στέφανου Κασσελάκη, ως Influencer, κατηγορώντας τον παράλληλα για διακίνηση θεωριών συνομωσίας. Συγκεκριμένα σε συνέντευξη στην ΕΡΤ ο κ. Μαρινάκης ανέφερε για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ:

«Το ίδιο ακριβώς αφήγημα των fake news του λαϊκισμού, η ίδια λογική των λεφτόδεντρων επανέρχεται με περιτύλιγμα έναν influencer. Ο κ. Κασσελάκης συμπεριφέρεται ως influencer, παίρνει αποσπασματικά διάφορα και τα υιοθετεί. Έχει φτάσει στο σημείο πλέον να έχει την ίδια ακριβώς ρητορική με τα κόμματα που διακινούσαν θεωρίες συνωμοσίας.

Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης γράφει ένα άρθρο με θέματα τα οποία ακόμα τα ερευνά η Δικαιοσύνη και έως τώρα φαίνεται ότι αποτελούν θεωρίες συνωμοσίας ή ζητήματα τα οποία δεν επιβεβαιώνονται από κανέναν» πρόσθεσε.

«Δεν θα σχολιάσω ξανά τις θεωρίες συνωμοσίας, το γεγονός ότι κάνει τον δικαστή, ότι παίρνει θέση για θέματα που η δικαιοσύνη ουδέποτε έχει επιβεβαιώσει, ότι κουνάει το δάχτυλο, ότι συκοφαντεί. Λέει για παράδειγμα ότι έχουμε εμείς δυνατότητα επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων, ενώ δεν είμαστε καν ελεγχόμενοι για τίποτα, ούτε ως κόμμα, ούτε ως φυσικά πρόσωπα. Αυτό λέγεται συκοφαντική δυσφήμιση» είπε σημειώνοντας ότι εάν δεν εκπροσωπούσε μια κυβέρνηση και ένα ευρύτερο σύνολο, θα μπορούσε να είχε σκεφτεί να προστατέψει τον εαυτό του.

«Δεν μπορεί όποιος Κασελάκης, ούτε ο Μαρινάκης, ούτε κανένας να συκοφαντεί τον οποιονδήποτε άλλον επειδή θέλει να παραστήσει τον επαναστάτη με θεωρίες συνωμοσίας. Αλλά ποια είναι η ουσία;» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΣΥΡΙΖΑ: Τοξικός ο Μαρινάκης

«Τοξικό» χαρακτήρισε ο ΣΥΡΙΖΑ τον Παύλο Μαρινάκη, για τον οποίο υποστηρίζει πως καταφεύγει εκ νέου στη «γνωστή» του τακτική σύμφωνα με την οποία η επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα. Παραλλήλως, ο Στέφανος Κασσελάκης ανάρτησε το άρθρο του σε εφημερίδα στις προσωπικές του σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υποστηρίζοντας πως δεν αδικεί το Μέγαρο Μαξίμου που προκάλεσε την οργή του αφού περιέχει πολλές αλήθειες μαζεμένες.

Ως προς την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου, επισημαίνεται πως τολμά για πολλοστή φορά να χαρακτηρίζει το έγκλημα των Τεμπών «μη θέμα»: «Δεν ακούσαμε σήμερα για βδέλλες (αυτός είναι ο χαρακτηρισμός του για την αντιπολίτευση η οποία στηρίζει την απαίτηση των συγγενών για δικαιοσύνη), αλλά για influencers. Μάλλον δεν έχουν φτάσει ούτε στα δικά του χέρια οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ. Λογικό αφού φροντίζουν από το Μαξίμου να τις κρύβουν επιμελώς».

Ανδρουλάκης: Κάποιος χάλκευσε τις επίμαχες συνομιλίες του σταθμάρχη

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης σχολίασε αιχμηρά τη παραδοχή του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ, Παναγιώτη Τερεζάκη, πως υπήρξε συρραφή των επίμαχων ηχητικών για το δυστύχημα των Τεμπών.

«Οι χθεσινές δηλώσεις του κ. Τερεζάκη είναι αποκαλυπτικές, καθώς επιβεβαιώνουν ότι λίγες ώρες μετά την τραγωδία, κάποιος -που δεν θα έπρεπε-, είχε στα χέρια του τις επίμαχες συνομιλίες του σταθμάρχη, τις χάλκευσε και τις διοχέτευσε σε ένα φιλικό προς την κυβέρνηση μέσο μαζικής ενημέρωσης», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Πρόσθεσε πως «έπρεπε να καταθέσουμε πρόταση δυσπιστίας και να καταθέσω αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να μάθουμε ότι η κυβέρνηση δεν είναι μόνο υπεύθυνη για την τραγωδία, αλλά και για ένα αδίστακτο σχέδιο χειραγώγησης της κοινής γνώμης».

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε πώς «έχουμε χρέος και θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να οδηγηθούν οι υπεύθυνοι της τραγωδίας και αυτού του αδίστακτου σχεδίου χειραγώγησης, στη δικαιοσύνη. Έχουμε χρέος απέναντι στις οικογένειες των θυμάτων, απέναντι στους τραυματίες και την ελληνική κοινή γνώμη».

Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης τέσσερα ακόμη στελέχη του ΟΣΕ

Εν τω μεταξύ, τέσσερα ακόμα στελέχη του ΟΣΕ φαίνεται πώς βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης για την υπόθεση του μοντάζ στα ηχητικά που διέρρευσαν σχετικά με το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Η Δικαιοσύνη είχε ξεκινήσει μια έρευνα για τη διαρροή των ηχητικών η οποία είχε «παγώσει». Ωστόσο, μετά τις νέες δηλώσεις Τερεζάκη, η έρευνα της δικαιοσύνης γίνεται πιο συγκεκριμένη και σύμφωνα με πληροφορίες καλούνται να καταθέσουν οι τέσσερις υπάλληλοι που είχαν πρόσβαση στις ηχογραφημένες συνομιλίες. Ένας εξ αυτών φέρεται να έδωσε σε τέσσερα στελέχη του ΟΣΕ το υλικό των επίμαχων ηχογραφήσεων. Συνεπώς, τις ηχογραφημένες συνομιλίες ενδέχεται να έλαβαν στα χέρια τους από έντε έως και οκτώ άτομα.

Ελεύθερος χωρίς όρους κατηγορούμενος της ΕΡΓΟΣΕ

Σημειώνεται πως την Τετάρτη, άλλο ένας από τα συνολικά 16 στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ που διώκονται, απολογήθηκε σήμερα στον εφέτη ανακριτή Λάρισας, που χειρίζεται την υπόθεση των Τεμπών. Μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του επιβληθεί περιοριστικός όρος, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Larissanet αποτελεί χαμηλόβαθμο στέλεχος του οργανισμού με όχι και τόσο ενεργό ρόλο. Οι καταθέσεις συνεχίζονται την Παρασκευή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ