ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΗΝΙΟΧΟΣ-24: Εντυπωσιακές εικόνες από τη μεγάλη άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας

ΗΝΙΟΧΟΣ-24: Εντυπωσιακές εικόνες από τη μεγάλη άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας
Σήμερα πραγματοποιήθηκε στην η Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας, η Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (Distinguished Visitors Day – DV DAY) της Πολυεθνικής Αεροπορικής Άσκησης «ΗΝΙΟΧΟΣ-24». ΓΕΣ

Στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή (12/4) η Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (Distinguished Visitors Day – DV DAY) της Πολυεθνικής Αεροπορικής Άσκησης «ΗΝΙΟΧΟΣ-24», με τα μαχητικά εννέα χωρών να αναγκάζουν τους κατοίκους των γύρω περιοχών να στρέψουν τα βλέμματα στον ουρανό.

Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας βρέθηκαν στην 117 Πτέρυγα Μάχης, στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας όπου συνομίλησαν με τις αποστολές, με τον Αρχηγό ΓΕΑ μάλιστα να αποκαλύπτει πως η παραλαβή των «αόρατων» μαχητικών F-35 θα γίνει το 2028.

Τριάντα εννέα σύγχρονα μαχητικά 4ης και 4,5 γενιάς από 9 χώρες «συναντήθηκαν» στους ουρανούς σε μια από τις μεγαλύτερες ασκήσεις της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας η οποία διοργανώνεται κάθε χρόνο. Φέτος θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Απριλίου.

Στην άσκηση παρευρέθησαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Ιωάννης Κεφαλογιάννης, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγός Δημήτριος Χούπης και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος Δημοσθένης Γρηγοριάδης.

Κατά την διάρκεια της DV-DAY, οι προσκεκλημένοι αφού ενημερώθηκαν για την διεξαγωγή της Άσκησης από τον Διοικητή του ΚΕΑΤ, Ταξίαρχο Ματθαίο Κανουπάκη, παρακολούθησαν διελεύσεις σχηματισμών Μαχητικών Αεροσκαφών και περιηγήθηκαν στους χώρους του Κέντρου Επιχειρήσεων (WHITE CELL) των δυνάμεων που συμμετείχαν.

Την Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών παρακολούθησαν:

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος, οι Πρέσβεις της Αυστρίας Gerda Vogl, της Γαλλίας Laurence Auer και της Γερμανίας Andreas Kindl, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχος Δημήτριος Ελευθέριος Κατάρας, ο Commander of the Qatari Emiri Air Force, Major General Jassim Mohammed Ahmed Al-Mannai, ο Commander of the Montenegrin Air Forces, Lieutenant Colonel Bovan Popadic, ο Chief of the Romanian Air Force Staff, Major General Leonard- Gabriel Baraboi. Επίσης ο Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορίας Κύπρου Ταξίαρχος Χρίστο Χρίστου, ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, Ανώτατοι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και οι Ακόλουθοι Άμυνας της Αυστρίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ, της Ισπανίας και της Σαουδικής Αραβίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ