ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητικές πηγές για Κασσελάκη: Παραληρήματα ψεύδους και αλαζονείας

Κυβερνητικές πηγές για Κασσελάκη: Παραληρήματα ψεύδους και αλαζονείας

Το Μέγαρο Μαξίμου

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Αμεση ήταν η απάντηση από τις πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, έπειτα από όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης κατά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την παρουσίαση υποψηφίων ευρωβουλευτών το βράδυ της Παρασκευής (12/4) στη Νέα Σμύρνη. 

«Απαντάμε σε ομιλίες και ανακοινώσεις. Σε παραληρήματα ψεύδους και αλαζονείας αδυνατούμε να απαντήσουμε», ήταν το μήνυμα από το Μαξίμου.

Λίγο νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ρωμανός, είχε απαντήσει στην εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά, που αναφέρθηκε σε ανακοίνωσή της στη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, κ ο. Ρωμανός αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Αγαπητή κ. Κεχαγιά, αντί άλλης απάντησης, απλά θα σας παραθέσω κάποιους από τους 27 έμμεσους και άμεσους φόρους που αύξησε ο ΣΥΡΙΖΑ και κάποιους από τους 50 έμμεσους και άμεσους φόρους που μείωσε η ΝΔ.

Επί ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, αυξήθηκαν μεταξύ άλλων ο φόρος εισοδήματος, η φορολογία στις επιχειρήσεις, ο ΦΠΑ σε πολλά είδη και σε ακριτικά νησιά, η προκαταβολή φόρου στους ελεύθερους επαγγελματίες, οι ασφαλιστικές εισφορές, μπήκε φόρος στον καφέ, στην κινητή τηλεφωνία, στην μπίρα κοκ.

Επί ΝΔ μειώθηκε, μεταξύ άλλων, ο φόρος εισοδήματος, η προκαταβολή φόρου, ο ΕΝΦΙΑ, ο ΦΠΑ σε μια σειρά ειδών και σε ακριτικά νησιά, καταργήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης και ο φόρος γονικής παροχής για την πλειονότητα των συμπολιτών μας, ενώ μονιμοποιήθηκαν μία σειρά φοροελαφρύνσεων και αυξήθηκε το αφορολόγητο για οικογένειες με παιδιά.

Επιλογή σας να κάνετε το μόνο που ξέρετε διαχρονικά, δηλαδή να ψεύδεστε και να επιχειρείτε να παραπλανήσετε τους πολίτες. Υποχρέωσή μας να απαντάμε, αποκαθιστώντας την αλήθεια» καταλήγει ο Νίκος Ρωμανός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ