ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατάθεση Φώτη Μπόμπολα στην εξεταστική, αύριο ο Ψυχάρης & την Πέμπτη Κοντομηνάς

Κατάθεση Φώτη Μπόμπολα στην εξεταστική, αύριο ο Ψυχάρης & την Πέμπτη Κοντομηνάς
Βουλή-Εξεταστική Επιτροπή αδειοδότησης ΜΜΕ ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Στοχοποίηση του ίδιου και του αδελφού του κατήγγειλε από το βήμα της εξεταστικής επιτροπής που διερευνά την υπόθεση της δανειοδότησης κομμάτων και επιχειρήσεων ΜΜΕ, ο Φώτης Μπόμπολας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας «Πήγασος» και μέτοχος της «Τηλέτυπος» στην οποία ανήκει το Mega, επεσήμανε ότι «φταίνε οι μέτοχοι» για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο τηλεοπτικός σταθμός και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησής του από το μετοχικό σχήμα.

«Δεν ξέρω αν θέλω να συμμετέχω από εδώ και πέρα», είπε, ενώ σε ερώτηση για το ποιος ευθύνεται για την εικόνα του Mega απάντησε πως «φταίνε οι μέτοχοι».

Διαχωρίζοντας ωστόσο, τη θέση του από τους υπόλοιπους μετόχους, ο Φώτης Μπόμπολας υποστήριξε πως ο ίδιος προσπάθησε -χωρίς να καταστεί εφικτό- να βρεθεί λύση, φθάνοντας στο σημείο να βάλει υποθήκη του σπίτι του για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι «αλλά στο Mega υπήρχαν άλλα επιχειρηματικά συμφέροντα σε άλλα κανάλια». \

Σημείωσε ότι «είχε προγραμματιστεί αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, αλλά μας πρόφτασαν οι τράπεζες και κατήγγειλαν τα δάνεια» και ότι ο ίδιος δεν μπορούσε να σηκώσει το βάρος της λειτουργίας του Τηλέτυπου, τον οποίο στήριξε με παραγωγές που έγιναν. «Ο Τηλέτυπος οφείλει στον Πήγασο περίπου 14 εκατ., τα οποία δεν ζητήσαμε, θεωρώντας πως αφήνοντας αυτό το χρέος βοηθούσαμε την εταιρία», ανέφερε.

Ο Φώτης Μπόμπολας «άδειασε» τον διευθυντή ειδήσεων του καναλιού Μανώλη Καψή για το μήνυμα που εξέπεμψε, λέγοντας ότι δεν έχει πάρει κάποια κατεύθυνση από τους μετόχους. «Το ΔΣ έχει καιρό να συνεδριάσει και οι
απόψεις που εξέφρασε ο κ. Καψής ήταν προσωπικές», σχολίασε.

Σε ότι αφορά στα δάνεια του Πήγασου που ανέρχονται στο ποσό των 160. εκατ. ευρώ, είπε ότι είναι ενήμερα και εξυπηρετούμενα, ενώ το ομολογιακό δάνειο των 80 εκατ. ευρώ που πήρε ο Όμιλος το 2016 είναι σε καθεστώς «παγώματος» (standstill) με τους τόκους ύψους 3,5 εκατ. ευρώ να έχουν πληρωθεί κανονικά.

«Έχουμε στοχοποιηθεί κι εγώ και ο αδελφός μου γιατί είμαστε εμφανείς μέτοχοι και δεν κρυβόμαστε», είπε, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό ότι η εκταμίευση του δανείου το 2016 οφείλεται σε προνομιακές σχέσεις –«αν είναι διαπλεκόμενος», ρωτήθηκε- με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Παραδέχθηκε ότι προ κρίσης οι τράπεζες χορηγούσαν δάνεια ακόμη και χωρίς καλύψεις και εγγυήσεις και πως μετά την κρίση ζήτησαν να καλυφθούν όλα τα δάνεια και πρόσθεσε πως βρίσκεται σε συνεννόηση με τα τραπεζικά ιδρύματα για το επιχειρηματικό σχέδιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ