ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φλωρίδης για Τέμπη: Παρακολούθημα του Βελόπουλου ο ΣΥΡΙΖΑ

Φλωρίδης για Τέμπη: Παρακολούθημα του Βελόπουλου ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSΙ

Απαριθμώντας τις ενέργειες της κυβέρνησης ώστε να επιταχυνθεί η διερεύνηση του δυστυχήματος των Τεμπών και να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης στη Βουλή κατά την διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Ο κ. Φλωρίδης, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έγινε «παρακολούθημα του Βελόπουλου», καθώς ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξανδρος Αυλωνίτης, που κατέθεσε την σχετική επίκαιρη ερώτηση, ζήτησε εξηγήσεις από τον υπουργό για την αναφορά του ότι οι πολιτικοί που υιοθετούν τους ισχυρισμούς περί μπαζώματος του τόπου του δυστυχήματος είναι για τα μπάζα.

«Τί να σας πω αν είστε ένας από αυτούς που λένε ότι λέει ο Βελόπουλος», είπε ο κ. Φλωρίδης και προσέθεσε ότι αν είναι έτσι τότε ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται «παρακολούθημά του».

Εξάλλου υπογράμμισε ότι αν ίσχυαν τα όσα υποστηρίζει η αντιπολίτευση ότι «έγινε μπάζωμα για να συγκαλυφθούν ευθύνες» τότε αυτοί που θα επιχειρούσαν κάτι τέτοιο θα έπαιρναν τα χώματα να τα πετάξουν στη θάλασσα δεν θα τα άφηναν δίπλα σε φυλασσόμενο ιδιωτικό χώρο. Αντιθέτως – επισήμανε - τα υλικά που βρέθηκαν στον χώρο δυστυχήματος ήταν και παραμένουν στη διάθεση των πραγματογνωμόνων.

Επί της ουσίας της υπόθεσης και ειδικώς για την εξέλιξη των ερευνών, ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι ο φάκελος της ανάκρισης θα απαντήσει όλα τα ερωτήματα και εξήγησε ότι εκ μέρους της κυβέρνησης έγιναν όλες οι ενέργειες τόσο για να επιταχυνθεί η έρευνα όσο και να προχωρήσει η δικαστική διερεύνηση, απεναντίας ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε τις διατάξεις που συνέτειναν προς αυτό το αποτέλεσμα.

Συγκεκριμένα ο κ. Φλωρίδης είπε ότι:

- Πρώτον: τον περασμένο Ιούλιο ο ανακριτής υπέβαλε αίτημα για ρύθμιση που θα του επέτρεπε να ανοίξει όλες τις συνομιλίες που αφορούσαν το σιδηροδρομικό δυστύχημα, η ρύθμιση αυτή ήρθε στη Βουλή και ενώ εξηγήθηκε στα κόμματα ο λόγος που έρχεται η ρύθμιση αυτή, τα κόμματα της Αντιπολίτευσης δεν την ψήφισε. «Είναι η υποκρισία σας που αποκαλύπτετε και σας κάνει να φωνάζετε» είπε χαρακτηριστικά στο σημείο αυτό.

- Δεύτερον: από τους Ποινικούς Κώδικες, αφαιρέθηκαν σε συγκεκριμένες περιπτώσεις η έκδοση βουλεύματος ώστε τέτοιες υποθέσεις να οδηγούνται γρήγορα στο ακροατήριο. «Δεν το ψηφίσατε ούτε αυτό» είπε ο κ. Φλωρίδης απευθυνόμενος προς τον ερωτώντα βουλευτή.

- Τρίτον, η κυβέρνηση έχοντας υπόψη την πικρή εμπειρία στην υπόθεση για το Μάτι, που δεν βρισκόταν αίθουσα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας προσπαθεί να εντοπίσει και να διαμορφώσει την κατάλληλη αίθουσα ώστε να γίνει η δίκη



ΔΗΜΟΦΙΛΗ