ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδακης: Βήμα προς τα πίσω το νομοσχέδιο για τις δημόσιες συμβάσεις

Χατζηδακης: Βήμα προς τα πίσω το νομοσχέδιο για τις δημόσιες συμβάσεις
Φωτογραφία αρχείου από παλαιότερη συζήτηση στην Ολομέλει ατης Βουλής (ν/σ του Υπουργείου Οικονομικών «Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις»), το Σάββατο 21 Μαΐου 2016 EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος

Το σχέδιο νόμου δεν κάνει κανένα βήμα για την αξιοποίηση των ηλεκτρονικών συστημάτων και αντίθετα γίνονται βήματα πίσω, ισχυρίστηκε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου «Δημόσιες συμβάσεις έργων, προμηθειών και υπηρεσιών (προσαρμογή στις Οδηγίες 2014/24/ΕΕ και 2014/25/ΕΕ)», ο κ. Χατζηδάκης υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση ανέστειλε τη λειτουργία του προηγούμενου νόμου, του ν. 4281, τον οποίο σαν αντιπολίτευση είχε ψηφίσει και σημείωσε:

«Εδώ και ένα χρόνο βλέπουμε αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην αξιοποίηση των ηλεκτρονικών συστημάτων για τη διενέργεια διαγωνισμών και την παρακολούθηση των συμβάσεων, κάτι που σχετίζεται με την εξοικονόμηση πόρων».

Ο κ. Χατζηδάκης είπε επίσης ότι υπονομεύεται η λειτουργία της ανεξάρτητης αρχής για την αποτελεσματική εποπτεία της αγοράς καθώς, όπως είπε, το σχέδιο νόμου την καθιστά μη βιώσιμη καθώς της αφαιρεί το 40% των πόρων της και τις ποιο σημαντικές της αρμοδιότητες.

Συνεχίζοντας ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στο θέμα που προέκυψε στο Νοσοκομείο Τρικάλων και το οποίο «έχει να κάνει προφανώς με δημόσια σύμβαση», επισημαίνοντας ότι η δικαιοσύνη αρέσει στην κυβέρνηση μόνο όταν οι αποφάσεις της συμβαίνει να είναι συμβατές με τις επιθυμίες της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ