ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Κυρίτσης: Εξαιρετικά μειωμένες οι προσφυγικές ροές

Γ. Κυρίτσης: Εξαιρετικά μειωμένες οι προσφυγικές ροές
EUROKINISSI/ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης Γ. Κυρίτσης σημείωσε πως οι ροές εισόδου και μεταναστών που καταγράφονται είναι εξαιρετικά μειωμένες.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, την Τρίτη καταγράφηκαν 119 νέοι μετανάστες, ενώ το Σαββατοκύριακο που πέρασε, οι αφίξεις ήταν μηδενικές.

Όπως ανέφερε, πριν από τη συμφωνία στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το προσφυγικό, οι αφίξεις κατά μέσο όρο έφθαναν τις 1500, ενώ το προηγούμενο έτος ήταν πολύ περισσότερες.

Τόνισε πάντως ότι όλα τα παιδιά των μεταναστών που βρίσκονται στην Ελλάδα θα πάνε φέτος σχολείο κυρίως στις δομές που βρίσκονται και γι' αυτόν τον λόγο θα προσληφθούν 700 δάσκαλοι.

Ερωτηθείς εάν είναι παράνομες οι καταλήψεις κτιρίων, είπε ότι «αντίκεινται στο νόμο», για να σημειώσει ότι βρίσκονται στο «γκρίζο σημείο» μεταξύ νόμου και πολιτικής αντίληψης. Επιπλέον σημείωσε ότι:«Δεν προσφέρεται για γενικεύσεις αυτό το θέμα. Σε όλα υπάρχουν διαβαθμίσεις. Δεκάδες δημόσια κτίρια και κτήματα είναι καταπατημένα και από την Εκκλησία ακόμη»

Για μακροχρόνιες καταλήψεις σημείωσε πως μπορεί να βρεθεί χρυσή τομή «με συμφωνία κυρίων», δηλαδή η πλευρά των καταληψιών θα δώσει κάποιες εγγυήσεις και ανάλογα θα πράξει και το κράτος.

Σε ότι αφορά το θέμα με την εισβολή σε εκκλησία στη Θεσσαλονίκη, επισήμανε πως, σε μία εποχή όξυνσης των θρησκευτικών παθών, θα πρέπει όλοι να είναι πολύ προσεκτικοί με τους χώρους λατρείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ