ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Προβάδισμα Ν.Δ, κέρδη για το ΣΥΡΙΖΑ ενόψει Ευρωεκλογών

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Προβάδισμα Ν.Δ, κέρδη για το ΣΥΡΙΖΑ ενόψει Ευρωεκλογών
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των Ευρωεκλογών διαπιστώνει η δημοσκόπηση της Metron Analysis, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να θεωρείται καταλληλότερος ως πρωθυπουργός.  

Στην εκτίμηση ψήφου το ποσοστό του κυβερνώντος κόμματος είναι στο 32,3% έναντι 31,4% στην προηγούμενη μέτρηση, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 35% στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, με τον Στέφανο Κασσελάκη να είναι στο 9% σύμφωνα με την δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Ανοδικά είναι τα ποσοστά για το ΣΥΡΙΖΑ - στο 15,4% στην εκτίμηση ψήφου έναντι 15,1% τον Μάρτιο, ενώ για το ΠΑΣΟΚ συνεχίζεται η πτωτική πορεία και πλέον μένει στο 12%.

Σε ό,τι αφορά την τέταρτη θέση, το ΚΚΕ αν και έχει μονοψήφιο ποσοστό βρίσκεται μπροστά από την Ελληνική Λύση.

Ως προς τις απαντήσεις για το ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα οι πολίτες προκρίνουν αυτά που έχουν να κάνουν με την οικονομική τους κατάσταση και αυτά που τα αντιλαμβάνονται ως «ακρίβεια» και «οικονομία».

Συγκεκριμένα οι εντυπώσεις για την πολιτική της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση του πληθωρισμού παραμένουν εξαιρετικά αρνητικές - οι 7 στους 10 δεν την κρίνουν θετικά - ενώ πολύ ψηλά παραμένουν οι αρνητικές γνώμες αναφορικά με την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι Πάνω από 6 στους 10 ερωτηθέντες -ποσοστό 65% - εκτιμούν ότι το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών δεν θα δημιουργήσει προβλήματα πολιτικής σταθερότητας.

Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι και πάλι πρώτος στη δημοτικότητα με ποσοστό 41% έναντι 40% του Δ. Κουτσούμπα. Ακολουθούν Ζ. Κωνσταντοπούλου (36%), Ν. Ανδρουλάκης (33%).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ