ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποχώρησε ο Στ. Ψυχάρης λόγω αδυναμίας προφορικής κατάθεσης

Αποχώρησε ο Στ. Ψυχάρης λόγω αδυναμίας προφορικής κατάθεσης
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Άλκης Κωνσταντινίδης

Αποχώρησε από την εξεταστική επιτροπή που διερευνά τη χρηματοδότηση κομμάτων και επιχειρήσεων ΜΜΕ ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης μετά τη διαπιστωθείσα αδυναμία του να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα των βουλευτών.

Οι δυσκολίες στην εκφορά του λόγου του ήταν εμφανείς από την πρώτη κιόλας στιγμή, όταν του ζητήθηκε να «καταθέσει» τα στοιχεία του. Ο ίδιος πάντως, στην ερώτηση του προέδρου της επιτροπής Σωκράτη Φάμελλου για το πώς αισθάνεται κι εάν μπορεί να απαντήσει στις ερωτήσεις των βουλευτών, απάντησε πως επιθυμεί να συνεχιστεί η διαδικασία.

Με γραπτή του δήλωση ωστόσο, που ανέγνωσε η Παναγιώτα Κοζομπόλη, καθώς ο ίδιος αδυνατούσε, κατέστησε σαφή την πρόθεσή του να μην απαντήσει σε ερωτήσεις που αφορούν στη δανειοδότηση του ΔΟΛ, επικαλούμενος το δικαίωμα της σιωπής που του δίνει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας, καθώς έχει ήδη λάβει την ιδιότητα του κατηγορούμενου λόγω της ποινικής δίωξης που ασκήθηκε εις βάρος του για ηθική αυτουργία σε κακουργηματική απιστία. Στην ίδια επιστολή αναφέρεται πως δεν μπορεί να εισφέρει στις εργασίες της εξεταστικής για τα δάνεια του Τηλέτυπου, καθώς δεν τα έχει χειριστεί προσωπικά, πλην όμως –όπως συμπληρώνει- μπορεί να απαντήσει εγγράφως σε τυχόν εξειδικευμένες ερωτήσεις με την επικουρία ειδικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σταύρος Ψυχάρης είχε ειδοποιήσει τα μέλη της επιτροπής, αποστέλλοντας και ιατρική γνωμάτευση ότι δεν μπορεί να παραστεί στην συνεδρίαση. Χθες εκπρόσωπός του επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της επιτροπής Σωκράτη Φάμελλο και του ανακοίνωσε την απόφαση του εκδότη να παραστεί, όπως κι έγινε.

Η επιτροπή αποφάσισε στις 30 Αυγούστου να κληθεί ο Παναγιώτης Ψυχάρης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ