ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν θα ληφθούν νέα μέτρα διαβεβαιώνει ο Τσακαλώτος

Δεν θα ληφθούν νέα μέτρα διαβεβαιώνει ο Τσακαλώτος
Ο υπουργός Οικονομικών εκτίμησε πως τα στοιχεία για το νέο πρόγραμμα και τα πρωτογενή πλεονάσματα θα οριστικοποιηθούν στο τέλος του χρόνου (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα έδωσε στη Βουλή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αποδίδοντας στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση την καθυστέρηση κατάρτισης του νέου μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής.

Ο υπουργός Οικονομικών εκτίμησε πως τα στοιχεία για το νέο πρόγραμμα και τα πρωτογενή πλεονάσματα θα οριστικοποιηθούν στο τέλος του χρόνου και θα εξαρτηθούν και από το αν το ΔΝΤ ζητήσει από τους Ευρωπαίους μεγαλύτερη ρύθμιση του ελληνικού χρέους.

Ο υπουργός Οικονομικών που κατά δήλωση του είναι «μαρξιστής στα οικονομικά και συντηρητικός στα
τραπεζικά», ανέφερε στην επιτροπή που κυρώνει ευρωπαϊκή οδηγία για την κεφαλαιαγορά ότι για το μεσοπρόθεσμο υπάρχει συζήτηση τι πρωτογενή πλεονάσματα θα βάλουμε την περίοδο 2019 - 2020.

«Οι αριθμοί θα βγουν ως αποτέλεσμα της συμφωνίας για το χρέος. Με το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης πήραμε μια ενδιάμεση συμφωνία για το χρέος και τώρα συζητάμε τι αριθμούς θα βάλουμε. Το αν θα μπορούν αυτοί οι αριθμοί να αλλάξουν ανάλογα με το χρέος είναι σε διαπραγμάτευση. Έχει και σχέση με αυτό που είπε ο αρχηγός της ΝΔ και ο διοικητής της ΤτΕ με την ανάπτυξη και το 2% πλεονάσματα», είπε και πρόσθεσε πως στο τέλος του έτους θα ξέρουμε από το ΔΝΤ αν θα έχει καλυφθεί από τα μέτρα που πήραμε το Μάιο και αν θα πει ότι πρέπει οι Ευρωπαίοι να κάνουν και άλλες ρυθμίσεις για το χρέος.

«Αυτό είναι το άγχος του ΔΝΤ. Θέλει συγκεκριμένο πλαίσιο ώστε μετά το 2018 να βγούμε από το πρόγραμμα και να μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας», είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ