ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωεκλογές: Το υπόμνημα της ΝΔ στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών

Ευρωεκλογές: Το υπόμνημα της ΝΔ στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών

Τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Πειραιώς

EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος

Υπόμνημα κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές του Ιουνίου κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία στον Άρειο Πάγο σήμερα (20/04), το οποίο συνοδευόταν από παράρτημα 200 σελίδων με στοιχεία.

Η Νέα Δημοκρατία ζήτησε με το υπόμνημα των 37 σελίδων τον αποκλεισμό του κόμματος από την εκλογική διαδικασία, επικαλούμενη τον νόμο για την «πραγματική ηγεσία» των κομμάτων, που όπως υποστηρίζει, ασκείται από τον Ηλία Κασιδιάρη, που έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

«Πλην όμως μετά την εκλογική επιτυχία του κόμματος οι όροι της συμφωνίας διεφάνη ότι γίνονταν αντιληπτοί με διαφορετικό τρόπο από τους εμπλεκόμενους με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος όμως στην πραγματικότητα το μόνο κομματικό όργανο που φαίνεται να λειτουργεί, να μην συντάσσεται με τον (τυπικό) ηγέτη Βασίλειο Στίγκα αλλά με τον ουσιαστικό ηγέτη Ηλία Κασσιδιάρη, εν τέλει καθοδηγώντας έτσι κατευθύνοντας τις ενέργειες του τυπικού ηγέτη...», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο υπόμνημα.

Οι καταγγελίες περί «Greek Mafia» στην έρευνα του Αρείου Πάγου

Επίσης αναφορά γίνεται και στα συμπεράσματα της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου στη δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 25 Οκτωβρίου 2023 για την έρευνα που είχε διαταχθεί για τη διερεύνηση των καταγγελιών του Β. Στίγκα «περί εξωκοινοβουλευτικών κέντρων τύπου Greek mafia και Don Corleone που καθοδηγούν τους βουλευτές του κόμματός του».

«Με το έγγραφο αυτό η εισαγγελέας ζήτησε την άδεια της Βουλής για την εξέταση ως υπόπτων των βουλευτών του κόμματος Σπαρτιάτες πλην του καταγγέλλοντος κ. Στίγκα». Οι ανεξαρτητοποιήσεις τριών βουλευτών της Κ.Ο των Σπαρτιατών, το τελευταίο διάστημα ουδόλως ανατρέπουν τα μέχρι τώρα εκτεθέντα», αναφέρεται επίσης.

«Η ανωτέρω ανάλυση επιβεβαιώνει την πραγματική ηγεσία του κόμματος Σπαρτιάτες από τον Ηλία Κασιδιάρη γύρω από τον οποίο περιστρέφεται και από τον οποίο εκπορεύεται και νομιμοποιείτει το σύνολο της δράσης του κόμματος. Για τους ανωτέρω λόγους δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις της κείμενης νομοθεσίας για την ανακήρυξη του συνδυασμού του κόμματος Σπαρτιάτες στις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 9ης Ιουνίου 2024», αναφέρεται σε άλλο σημείο του υπομνήματος.

Ποινική δίωξη σε βάρος των Σπαρτιατών

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος 11 βουλευτών των Σπαρτιατών, πλην του προέδρου Βασίλη Στίγκα, για το αδίκημα της εξαπάτησης των εκλογέων, αλλά και σε βάρος του Ηλία Κασιδιάρη, που τον θεωρεί ηθικό αυτουργό.

Δείτε αναλυτικά το υπόμνημα που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία:

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΝΔ

Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας σχολίαζαν τα εξής:

Κατατέθηκε σήμερα, 20 Απριλίου 2024, στο Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου το Υπόμνημα της Νέας Δημοκρατίας με το οποίο παρέχονται, σύμφωνα με τον νόμο, στοιχεία που τεκμηριώνουν τη μη συνδρομή των απαιτούμενων προϋποθέσεων με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η ανακήρυξη του συνδυασμού του πολιτικού κόμματος «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου 2024, καθώς και οποιουδήποτε άλλου κόμματος αποσκοπεί στην καταστρατήγηση των σχετικών διατάξεων.

Το Υπόμνημα:

  • Ανταποκρίνεται στην ιστορική παρακαταθήκη της Νέας Δημοκρατίας για την προστασία της δημοκρατίας απέναντι στους εχθρούς της ως του πολιτικού κόμματος που οικοδόμησε τη Γ’ Ελληνική Δημοκρατία, συνέβαλε αποφασιστικά στη δικαστική δίωξη φαινομένων που έμπρακτα αντιστρατεύονται τη δημοκρατία και διαμόρφωσε το νομοθετικό πλαίσιο αντιμετώπισης εγκληματικής οργάνωσης που συγκροτεί «κόμμα-κέλυφος» υπονομεύοντας τα θεμέλια της δημοκρατίας.
  • Παρουσιάζει το εφαρμοστέο νομοθετικό πλαίσιο ως προς την ανακήρυξη συνδυασμών και την εφαρμογή του από τη νομολογία, η οποία επιβεβαιώνει τη συμβατότητά του με το ισχύον Σύνταγμα.
  • Αναπτύσσει ενδελεχώς την αλληλουχία των γεγονότων κατά την προεκλογική περίοδο του 2023, κατά το διάστημα μετά από τις βουλευτικές εκλογές και ενόψει των δημοτικών εκλογών της ίδιας χρονιάς, καθώς και μέχρι σήμερα. Αναδεικνύει έτσι τον ρόλο του Ηλία Κασιδιάρη ως πραγματικού ηγέτη του κόμματος «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» από την ημέρα της παροχής στήριξης σε αυτό έως και σήμερα.
  • Συνοδεύεται από υποστηρικτικό υλικό τεκμηρίωσης έκτασης 200 σελίδων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ