ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρέος της πολιτείας να αναγεννήσει το δάσος της Λίμνης

Κυρ. Μητσοτάκης: Χρέος της πολιτείας να αναγεννήσει το δάσος της Λίμνης
Νεα Δημοκρατία

Tη βόρειο Εύβοια και συγκεκριμένα τις περιοχές Λίμνη, Κατούνια και τη Μονή Γαλατάκη επισκέφτηκε νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος και θέλησε να δει ιδίοις όμμασι το μέγεθος της καταστροφής από τις πυρκαγιές.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έφτασε το πρωί με φέρυ μποτ στην Αιδηψό και στην την περιοχή της Λίμνης συναντήθηκε με τον δήμαρχο Χρήστο Καλυβιώτη και τον ύπαρχο της πυροσβεστικής υπηρεσίας αντιστράτηγο Αθανάσιο Σερεντέλο από τους οποίους και ενημερώθηκε για την κατάσταση στην περιοχή. Σε δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως χρέος της πολιτείας είναι να σταθεί δίπλα στους πληγέντες και να μεριμνήσει ώστε το πευκοδάσος να ξαναγεννηθεί. Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε μάλιστα όσους επισκέπτονται την περιοχή να ενισχύσουν τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες του τουρισμού και της εστίασης οι οποίοι και υπέστησαν , όπως είπε, τεράστια οικονομική ζημιά. Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε στο λιμάνι της Αιδηψού με κατοίκους και τοπικούς φορείς με τους οποίους συζήτησε εκτός προγράμματος για αρκετή ώρα ενώ επισκέφτηκε και τη Μονή Γαλατάκη όπου μιλώντας με μοναχές τόνισε πως « με τη βοήθεια του Θεού θα ξεπεράσουμε και αυτή την κρίση».

limni2

Κατά την περιοδεία του στις πληγείσες περιοχές ο κ. Μητσοτάκης σταμάτησε αρκετές φορές στη διαδρομή και συνομίλησε με κατοίκους και επιχειρηματίες ενώ στο δημαρχείο της Λίμνης συναντήθηκε με φορείς της περιοχής.

Όπως είπε "δεν είναι ώρα για απόδοση μικροκομματικων ευθυνών πάνω στις στάχτες του καμμενου δάσους” ενώ τόνισε πως “ο σκοπός είναι όλοι μαζί, το κράτος, η πολιτεία, οι αρμόδιοι φορείς να κάνουμε ότι μπορούμε για να αποκατασταθεί η ζημιά.” Ο Πρόεδρος της ΝΔ διαμήνυσε στους κατοίκους πως με τη θεσμική του ιδιότητα θα είναι πάντα δίπλα τους,

Το απόγευμα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επισκεφθεί και το νέο Νοσοκομείο της Χαλκίδας.

Από εκεί και πέρα στη ΝΔ επισημαίνουν πως την ώρα που ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται απομονωμένος στο Μέγαρο Μαξίμου και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να βρεθούν στην κοινωνία και να μιλήσουν με τους πολίτες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνεχίσει τις επαφές του με την κοινωνία αφουγκραζόμενος τα προβλήματα των πολιτών αλλά και προτείνοντας συγκεκριμένες λύσεις.

limni3

ΔΗΜΟΦΙΛΗ