ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσημη επίσκεψη της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην Ουρουγουάη

Επίσημη επίσκεψη της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην Ουρουγουάη
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ/ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ουρουγουάη, έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου Λουίς Λακάγιε Πόου.

Κατά τις συνομιλίες των δύο Προέδρων η κυρία Σακελλαροπούλου, αφού ευχαρίστησε τον Ουρουγουανό ομόλογό της για τη θερμή υποδοχή, υπογράμμισε τοπολύ καλό επίπεδο των διμερών σχέσεων, καθώς και την επιθυμία για περαιτέρω εμβάθυνση και ενίσχυσή τους σε όλους τους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με έμφαση στην οικονομία και την ενέργεια.

Και οι δύο Πρόεδροι συμφώνησαν ότι σε μια εποχή πολλαπλών διεθνών κρίσεων και παγκόσμιων προκλήσεων, όπως ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία, η ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή, η κλιματική αλλαγή, το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, η διεθνής συνεργασία, με βάση το διεθνές δίκαιο, αποτελεί τη μόνη επιλογή, ανεξάρτητα από τις γεωγραφικές αποστάσεις.

sakelaropoulou ourougouai

Ο Προέδρος της Ουρουγουάης Λουίς Λακάγιε Πόου υποδέχεται την Προέδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ/ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ

Η Προέδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε επίσης τον ομόλογό της για τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στο Κυπριακό.

Τέλος, η κυρία Σακελλαροπούλου εξέφρασε τη χαρά της για τα ισχυρά αισθήματα αγάπης που τρέφουν οι Ουρουγουανοί απέναντι στην Ελλάδα και τον ελληνικό πολιτισμό, γεγονός στο οποίο έχει συμβάλει, όπως τόνισε, και η μικρή αλλά δυναμική ελληνική ομογένεια της χώρας.

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνοδεύει ο Υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κώτσηρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ