ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σημαντικές οι παρεμβάσεις σε Υγεία και Παιδεία λέει το Μαξίμου

Σημαντικές οι παρεμβάσεις σε Υγεία και Παιδεία λέει το Μαξίμου

Στο έργο που κατά τη γνώμη τους συντελείται  σε τομείς όπως η Υγεία η Παιδεία και τα δημόσια έργα για τους οποίους έχει ξεσπάσει πολιτική αντιπαράθεση αναφέρονται κυβερνητικές πηγές, ενώ παράλληλα φροντίζουν να επιτεθούν στη Νέα Δημοκρατία.

Συγκεκριμένα, πηγές της κυβέρνησης αναφερόμενες στην Υγεία σημειώνουν πως «μόνο για το νοσοκομείο Τρικάλων, η διακοπή του καθεστώτος της εργολαβίας υπηρεσιών καθαριότητας και η υπογραφή ατομικών συμβάσεων, θα σημάνει αύξηση μισθού για το προσωπικό καθαριότητας, από περίπου 350 σε περίπου 750 ευρώ. Την ίδια στιγμή το νοσοκομείο θα εξοικονομήσει 200.000 ευρώ ετησίως. Σε πανελλαδικό επίπεδο, η απαλλαγή από το καθεστώς των εργολαβιών, εκτός από αξιοπρεπέστερες αμοιβές για το προσωπικό καθαριότητας, θα σημάνει για τα νοσοκομεία εξοικονόμηση περίπου 90 εκ. ευρώ».

Όσον αφορά τις ρυθμίσεις του υπουργείου Παιδείας για τα ιδιωτικά σχολεία σύμφωνα με την κυβέρνηση «κατοχυρώνουν την εργασιακή αξιοπρέπεια των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Απαγορεύουν την απόλυσή τους χωρίς επαρκή αιτιολόγηση και αποτρέπουν την μετατροπή τους σε εργαζόμενους του ποδαριού με αμοιβές πείνας. Αντίστοιχες ρυθμίσεις προωθεί το Υπουργείο Παιδείας για τους καθηγητές που εργάζονται στα φροντιστήρια, ώστε να έχουν κατοχυρωμένο δικαίωμα στην κοινωνική ασφάλιση». Την ίδια στιγμή, λένε οι κυβερνητικές πηγές , για πρώτη φορά φέτος θα λειτουργήσουν στα σχολεία τάξεις υποδοχής για 22.000 προσφυγόπουλα.

Σχετικά με τα δημόσια έργα στο Μαξίμου επισημαίνουν πως «οι δημοπρατήσεις έργων με διαγωνισμούς μικρότερου αντικειμένου, έχει ως αποτέλεσμα μείωση του κόστους της τάξης του 50% και την αποτροπή σχηματισμού καρτέλ στα δημόσια έργα».

«Όλα αυτά είναι οι πραγματικές ειδήσεις πίσω από τις απεγνωσμένες κραυγές της ΝΔ, του τύπου «ο Πολάκης, ο Φίλης, ο Σπίρτζης.. διαλύουν την υγεία, την ιδιωτική εκπαίδευση, τις υποδομές..» Το καραβάνι προχωρά..» καταλήγουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ