ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωεκλογές 2024: Renew Europe - «Θέλουμε να αλλάξουμε το μέλλον της Ευρώπης»

Ευρωεκλογές 2024: Renew Europe - «Θέλουμε να αλλάξουμε το μέλλον της Ευρώπης»

Η υποψήφια του προεδρικού κόμματος Renew για τις Ευρωεκλογές Valerie Hayer φτάνει για συνάντηση στο Παρίσι, την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

AP Photo/Thomas Padilla

Η ομάδα Renew Europe αποτελεί συνέχεια της Συμμαχίας Φιλελεύθερων και Δημοκρατών που δραστηριοποιήθηκε κατά το χρονικό διάστημα 2004-2019.

Η νέα ομάδα ανακοίνωσε την υιοθέτηση του ονόματός της στις 12 Ιουνίου 2019, αφού σχημάτισε συμμαχία με το κόμμα του Εμανουέλ Μακρόν. Η ομάδα αποτελείται από 102 ευρωβουλευτές από 24 χώρες.

Επικεφαλής της ομάδας είναι από τον Ιανουάριο του 2024 η Γαλλίδα ευρωβουλευτής Valérie Hayer.

Από την Ελλάδα μετέχει ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος.

«Επειδή πιστεύουμε στο μέλλον της Ευρώπης θέλουμε να το αλλάξουμε!». Με αυτή τη βασική αρχή η ομάδα θέτει στις προτεραιότητές της την προστασία του περιβάλλοντος, τη βελτίωση της δημόσιας υγείας και την οικοδόμηση μιας βιώσιμης οικονομίας.

Ειδικότερα ζητά ευημερία και ευκαιρίες για όλους με ολοκλήρωση και εμβάθυνση της Ενιαίας Αγοράς και της Οικονομικής Νομισματικής Ένωσης με θέσεις εργασίας, ανάπτυξη, σταθερότητα και ένα περιβάλλον όπου οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπορούν να ανθίσουν.

Διεκδικεί επίσης προστασία των δικαιωμάτων και των ελευθεριών, μέσω της προώθησης δημοκρατικών αξιών και κράτους δικαίου απέναντι σε κάθε ενέργεια λαϊκιστών και ακραίων εθνικιστών. Το Renew Europe ζητά έναν μηχανισμό παρακολούθησης του κράτους δικαίου με βάση την ΕΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ