ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Στο αυτόφωρο στέλνει ο πρόεδρος της Βουλής τον Κωνσταντίνο Φλώρο για βιαιοπραγία

Βουλή: Στο αυτόφωρο στέλνει ο πρόεδρος της Βουλής τον Κωνσταντίνο Φλώρο για βιαιοπραγία
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Εντολή στη φρουρά της Βουλής, έδωσε ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Κώστας Τασούλας ώστε να οδηγηθεί ενώπιον των Αρχών με την διαδικασία του αυτοφώρου ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος, προερχόμενος από τους Σπαρτιάτες, ο οποίος βιαιοπράγησε σήμερα εναντίον του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένου.

Ο κ. Τασούλας ζήτησε από την φρουρά της Βουλής, και να εξηγήσει με βάση τα πραγματικά περιστατικά ότι στοιχειοθετείται κατά την γνώμη της Βουλής, η περίπτωση της εκδοχής του άρθρου 157 του νέου Ποινικού Κώδικα, η εκδοχή της βιαιοπραγίας εναντίον μέλους του Κοινοβουλίου κατά την άσκηση των καθηκόντων του ώστε να μην θεωρηθεί ότι προστατεύεται από την ασυλία, η οποία προστατεύει πλημμελήματα αλλά όχι αυτόφωρα κακουργήματα.

Επίσης, όπως έκανε γνωστό από την έδρα, ο κ. Τασούλας, επειδή αντηλλάγησαν και χυδαίες ύβρεις και στην Ολομέλεια αλλά και στο περιστύλιο, στις Αρχές θα σταλούν και τα πρακτικά, αλλά και η μαρτυρία των αστυνομικών που ενδεχομένως άκουσαν αυτές τις ανταλλαγές ύβρεων για τα περαιτέρω.

«Αυτό είναι το φάσμα της αντιμετώπισης αυτού του απροσδόκητου απαραδέκτου γεγονότος» είπε ο πρόεδρος της Βουλής επανερχόμενος στο θέμα του πρωτοφανούς επεισοδίου και ενημέρωσε το Σώμα, για τον χειρισμό «αυτής της αποτρόπαιης συμπεριφοράς» όπως τη χαρακτήρισε.

“Το οπλοστάσιο του Κανονισμού της Βουλής δεν είχε την φαντασία να σκεφτεί ότι μπορεί να έρθει εδώ ένα εκλεγμένο μέλος της Βουλής που θα γρονθοκοπήσει άλλο μέλος. Αυτά προς γνώση και συμμόρφωση. Θα επεκτείνουμε την φαντασία μας και προς αυτές τις εκδοχές.

Ωστόσο υπάρχει ο Ποινικός Κώδικας, που είναι πιο προνοητικός. Υπάρχει το άρθρο 157 του νέου Ποινικού Κώδικα που μιλάει για εγκλήματα κατά πολιτικών και πολιτειακών οργάνων και προβλέπει ότι όποιος με βία ή απειλή βίας, απειλεί να εξαναγκάσει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, την Βουλή, την κυβέρνηση ή μέλους τους σε εκτέλεση ή παράλειψη σε εκτέλεση παράλειψη ή ανοχή πράξης που ανάγεται στα καθήκοντα καθώς κι όποιος βιαιοπραγεί εναντίον τους κατά την άσκηση των καθηκόντων – “εδώ έχουμε βιαιοπραγία και μάλιστα ο βουλευτής που χτυπήθηκε δεν πρόλαβε καν να ψηφίσει” σημείωσε - τιμωρείται με κάθειρξη έως δέκα έτη.

Σημαίνει αυτό, ότι η ασυλία καλύπτει πλημελλήματα, αλλά όχι αυτόφωρα κακουργήματα μπορούμε να παραπέμψουμε να παραπέμψουμε τον δράστης αυτή της χυδαίας και βάρβαρης επίθεση για αυτόφωρο κακούργημα επειδή προβλέπεται κάθειρξη” εξήγησε ο πρόεδρος της Βουλής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ