ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποινική δίωξη για κακούργημα στον Φλώρο - Παραπέμφθηκε στον ανακριτή

Ποινική δίωξη για κακούργημα στον Φλώρο - Παραπέμφθηκε στον ανακριτή

Έκτακτη είδηση

CNN GREECE

Στην άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του (άρθρο 157ΠΚ) προχώρησε η εισαγγελία σε βάρος του βουλευτή Κωνσταντίνου Φλώρου για την επίθεση σε βάρος του βουλευτή Βασίλη Γραμμένου. 

Μετά τη δίωξη ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στο γραφείο του ανακριτή, όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία, προκειμένου να απολογηθεί αύριο Πέμπτη (25/4). Μέχρι τότε θα παραμείνει κρατούμενος στη ΓΑΔΑ.

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Τετάρτης (24/4) ο κ. Φλώρος, οδηγήθηκε στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων για την επίθεση βιαιοπραγίας το πρωί στη Βουλή κατά του του βουλευτή της «Ελληνικής Λύσης», Βασίλη Γραμμένου.

Μετά το πρωινό επεισόδιο, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του Κωνσταντίνου Φλώρου, ο οποίος αρχικά κρατήθηκε στη ΓΑΔΑ, όπου και είχε μεταφερθεί συνοδεία αστυνομικών της φρουράς της Βουλής.


Ο κ. Φλώρος αντιμετωπίζει το κακούργημα της επίθεσης σε βουλευτή κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του. Σημειώνεται πως το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα, προβλέπει ότι όποιος βιαιοπραγεί εναντίον μέλους της Βουλής τιμωρείται με κάθειρξη έως 10 έτη.

Συγκεκριμένα το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα στην κακουργηματική μορφή πρώτης παραγράφου της ποινικής δίωξης που του ασκήθηκε, ορίζει ότι:

«Όποιος με βία ή με απειλή βίας επιβάλλει στη Βουλή ή την Κυβέρνηση ή σε μέλος τους την εκτέλεση, παράλειψη ή ανοχή πράξης που ανάγεται στα καθήκοντά τους, τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών. Η ίδια ποινή επιβάλλεται αν η πράξη στρέφεται κατά αρχηγού αναγνωρισμένου κατά τον κανονισμό της Βουλής πολιτικού κόμματος».

Μετά την επίθεση με γροθιές έξω από την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, ο Αντώνης Μαμμής -εις εκ των συνηγόρων του Κωνσταντίνου Φλώρου- σε δηλώσεις του υποστήριξε πως: «Δεν υπάρχει κανένα πολιτικό ή κομματικό κίνητρο ή σκοπιμότητα όπως επιχειρείται να αποδοθεί με την αναφορά περί τέλεσης του αδικήματος του άρθρου 157 του ποινικού κώδικα. Είμαστε σίγουροι ότι η δικαιοσύνη θα καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα με εμάς.

Από εκεί και πέρα θα ακολουθήσουμε τη διαδικασία ως οφείλουμε και θα θέσουμε υπόψη της δικαιοσύνης όλες τις περιστάσεις αυτού του περιστατικού, οι οποίες επιβεβαιώνουν τη θέση μας. Ελπίζουμε από όλες τις πλευρές να υπάρξει μία δημόσια τοποθέτηση σε σχέση με το τι προηγήθηκε σε έναν άνθρωπο που χαρακτηρίζεται από μία συγκεκριμένη ποιότητα στον χαρακτήρα του να προχωρήσει σε μία τέτοιου είδους έκρηξη. Νομίζω ήδη οι συνάδερφοί σας έχουν αποτυπώσει τα όσα προαναφέρθηκαν, σαφώς για να υπάρχει αυτή η αναφορά υπάρχει και έδαφος αλήθειας. Από εκεί και πέρα τα περεταίρω θα τα πούμε στον Εισαγγελέα», κατέληξε.

Την αυτόφωρη διαδικασία κίνησε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, κατά του ανεξάρτητου βουλευτή μετά το επεισόδιο στη Βουλή. Η κατηγορία θα είναι βιαιοπραγία εναντίον βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Πώς έγινε το επεισόδιο

Ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Χήτας δήλωσε ότι είναι υπέρ της άρσης ασυλίας, αν και όπως είπε, η μήνυση δεν συνδέεται με τον κ. Βελόπουλο. Τότε, ο Κωνσταντίνος Φλώρος πετάχτηκε και του είπε ότι αυτό θα το κρίνει το δικαστήριο.

Αμέσως, βουλευτές της Ελληνικής Λύσης άρχισαν να βρίζουν χυδαία των Κωνσταντίνο Φλώρο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Βασίλης Γραμμένος είπε προς τον ανεξάρτητο βουλευτή «εσένα θα σου γαμ... τη μανούλα, θα σε στείλω φυλακή με βραχιολάκια» και τον Κωνσταντίνο Φλώρο να του απαντά «έλα έξω να μου τα πεις».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, που διάβασε στο περιστύλιο της Βουλής ο Κώστας Χήτας από την «Ελληνική Λύση», ο Βασίλης Γραμμένος που δέχθηκε την επίθεση έχει:

«Κάταγμα ρινικών οστών. Διάστρεμμα και διάταση της ακρωμιοκλειδικής άρθρωσης. Τραυματική ρήξη συνδέσμου του καρπού και της πηχεοκαρπικής. Άλλες καθορισμένες διαταραχές της ρινός».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ