Πηγές τουρκικού υπουργείου Άμυνας: Σε φιλικό κλίμα η συνάντηση με την Ελλάδα για τα ΜΟΕ
Ανανεώθηκε:
Στη συνάντηση για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας που έγινε στην Αθήνα αναφέρθηκαν πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.
Σε ερώτηση σχετικά με τις λεπτομέρειες της συνάντησης, πηγές του υπουργείου σημείωσαν τα εξής:
«Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 22 Απριλίου 2024 σε φιλικό κλίμα. Κατά τη συνάντηση εξετάστηκαν οι προηγουμένως συμφωνημένες αμοιβαίες δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν κατά το 2024 και ξεκίνησαν οι εργασίες για το Σχέδιο Εφαρμογής για το 2025. Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκαν τα προσχέδια δραστηριοτήτων που θα πραγματοποιηθούν το 2025, εννέα στην Ελλάδα και εννέα στην Τουρκία. Αποφασίστηκε η επόμενη συνάντηση να πραγματοποιηθεί στην Τουρκία. Από την άλλη πλευρά, στο πλαίσιο του προηγουμένως συμφωνηθέντος Σχεδίου Εφαρμογής για το 2024, αντιπροσωπεία του Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας θα επισκεφθεί την ελληνική Σχολή Εθνικής Άμυνας τον Ιούνιο».
Κατά τη συνήθη πρακτική, την εβδομαδιαία ενημέρωση Τύπου από τον εκπρόσωπο του τουρκικού υπουργείου 'Αμυνας, αρχιπλοίαρχο Ζεκί 'Ακτουρκ, ακολουθούν ρεπορτάζ που αποδίδονται σε απαντήσεις «πηγών» σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις στο πλαίσιο της ίδιας ενημέρωσης.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Γκιουλέρ: Αμοιβαία καλή θέληση για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης Ελλάδας - Τουρκίας
Προσεγγίζει η Πυροσβεστική τους οκτώ που χάθηκαν σε φαράγγι στην Εύβοια - Είναι καλά στην υγεία τους
00:02
Ο Τραμπ μετράει τις ώρες για την «κόλαση» στο Ιράν - Δεν πτοείται η Τεχεράνη από τις απειλές του
23:59
Λεονταρίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ζητώ ο ίδιος την άρση της βουλευτικής ασυλίας μου»
23:47
Έντεκα άμαχοι νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο
23:40