Σε Σύνοδο Κορυφής στην Αθήνα καλεί ο Τσίπρας τους ηγέτες των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου
Ο Αλέξης Τσίπρας καλεί τους ηγέτες των έξι χωρών του ευρωπαϊκού νότου σε συνάντηση στην Αθήνα τον προσεχή Σεπτέμβριο.
Στη Σύνοδο Κορυφής, η οποία βρίσκεται στη φάση της προετοιμασίας και αναμένεται να διεξαχθεί κατά πάσα πιθανότητα στις 9 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να τεθούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ε.Ε. σε οικονομικό αλλά και πολιτικό και θεσμικό επίπεδο.
Σε αυτή θα συμμετέχουν μαζί με την Ελλάδα, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Κύπρος και η Μάλτα.
Οι σχετικές συζητήσεις έγιναν στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής με τον Ματέο Ρέντσι και τον Φρανσουά Ολάντ, ενώ θα συνεχιστούν και κατά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Ρώμη, όπου θα μεταβεί για να συμμετάσχει στη σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.
Η ελληνική πλευρά επιδιώκει τη στενότερη συνεργασία των χωρών του Νότου, οι οποίες δέχτηκαν την μεγαλύτερη πίεση από τα προγράμματα σκληρής λιτότητας, μαστίζονται από κρίση δημόσιου χρέους, ενώ σηκώνουν το βάρος σε προσφυγικό και μεταναστευτικό.
SPONSORED
Ανάλυση CNNi: Τι «κέρδισε» ο Τραμπ από τη συνάντηση με Σι για τον πόλεμο στο Ιράν
11:09
Δένδιας: Υλοποιούμε ολοκληρωμένη δέσμη μέτρων για τη στρατιωτική οικογένεια
11:09
Η Άγκυρα θεσμοθετεί τη «Γαλάζια Πατρίδα» – Η ελληνική απάντηση και οι φόβοι νέας έντασης
11:00
Καρυστιανού: Ζητά αναβάθμιση του κατηγορητηρίου για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή
10:56