ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φλώρος για βιαιοπραγία στη Βουλή: «Έπραξα ως γιος - Έπρεπε να έχω αντιδράσει πολύ πιο ψύχραιμα»

Φλώρος για βιαιοπραγία στη Βουλή: «Έπραξα ως γιος - Έπρεπε να έχω αντιδράσει πολύ πιο ψύχραιμα»

O πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών Κωνσταντίνος Φλώρος (αριστερά) και ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Γραμμένος (δεξιά)

INTIME / EUROKINISSI

Σχεδόν μια εβδομάδα μετά την επίθεση με γροθιές σε βάρος του βουλευτή Βασίλη Γραμμένου μέσα στην Βουλή, ο Κωνσταντίνος Φλώρος, δηλώνει μετανιωμένος για την συμπεριφορά του.

Με δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό ο ανεξάρτητος βουλευτής σε βάρος του οποίου ασκήθηκε δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα την περασμένη εβδομάδα, αναγνώρισε ότι η συμπεριφορά του δεν άρμοζε στο βουλευτικό του αξίωμα.

Ωστόσο ο Κωνσταντίνος Φλώρος επιχείρηση να δικαιολογηθεί, λέγοντας ότι είχε δεχθεί προηγουμένως ψυχολογική βία.

«Ότι είμαστε βουλευτές δεν σημαίνει ότι δεν είμαστε άνθρωποι. Εγώ έχω δεχθεί νωρίτερα ψυχολογική βία. Αυτό να μην το παραμελούμε, δεν βλέπω να το καταδικάζει κανείς. Πάρα τις προκλήσεις και ύβρεις που δέχθηκα βγήκα από την Ολομέλεια για να λύσω το θέμα.

Συγγνώμη θα έπρεπε να ζητήσω και στη μητέρα μου αν δεν την υπερασπιζόμουν. Δεν είπα ότι το έκανα με σωστό τρόπο, γιατί φέρω και θεσμική ιδιότητα. Όμως έγινε.

Δεν λέω ότι ο καθένας που του προσβάλουν τη μητέρα πρέπει να αντιδρά με αυτόν τον τρόπο. Λόγω του συναισθήματος εκείνη τη στιγμή έπραξα ως γιος. Έπρεπε να έχω αντιδράσει πολύ πιο ψύχραιμα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος στον οποίο επιβλήθηκε 15ημερη αποπομπή από τη Βουλή μετά τη χειροδικία σε βάρος του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένου, υποστήριξε ότι οι δύο τους είχαν προηγούμενα κι ότι του επιτέθηκε φραστικά στην Ολομέλεια.

«Είχα δώσει ήδη τόπο στην οργή. Μάζευα τα πράγματα μου, γιατί είχαμε μία ομιλία. Βλέπω τον κύριο Γραμμένο μέσα από τις κολώνες να μου κάνει χειρονομίες, να μου ξαναβρίζει τη μάνα, να μου λέει ότι θα με πάει με χειροπέδες στη φυλακή. Εκεί είναι το σημείο που φεύγω εκνευρισμένος και πηγαίνω να βρω τον κύριο Γραμμένο στην έξοδο της Βουλής», συμπλήρωσε.

Φλώρος: «Του είπα ότι βρίζει μανάδες»

«Ρώτησα τον κύριο Γραμμένο τι πρόβλημα έχει μαζί μου; Να το λύσουμε εκείνη τη στιγμή. Μου είπε σήκω φύγε. Το λέει και ο αστυνομικός στην κατάθεση του. Του είπα εκείνη τη στιγμή ότι βρίζει μανάδες και αντί να μου πει ότι εγώ δεν έκανα τίποτα, μου είπε ό,τι γουστάρω θα κάνω. Συνεχίζει να με προκαλεί έστω ας έλεγε ένα συγγνώμη, έκανα λάθος», συνέχισε.

Τέλος, ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπερασπίστηκε την επιλογή του να στηρίξει τον καταδικασμένο χρυσαγίτη Ηλία Κασιδιάρη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. «Ότι στήριξα τον κύριο Κασιδιάρη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν το μετανιώνω. Είναι μία πολιτική κίνηση και θεωρώ ότι μπορεί να προσφέρει στην Αθήνα», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ