ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περιοδείες Μητσοτάκη στις 13 Περιφέρειες - Τα διλήμματα που θέτει στους ψηφοφόρους

Περιοδείες Μητσοτάκη στις 13 Περιφέρειες - Τα διλήμματα που θέτει στους ψηφοφόρους

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ/INTIME NEWS

Ένα πυκνό προεκλογικό πρόγραμμα διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων εγκαινιάζει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με στόχο μέχρι τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου να πραγματοποιήσει επισκέψεις σε όλη τη χώρα, σε μία προεκλογική καμπάνια η οποία, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, θα ξετυλίγεται εβδομάδα με τη βδομάδα.

Στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού εξηγούν, πως στόχος είναι να καλύψει ο Πρωθυπουργός και τις 13 περιφέρειες της χώρας μέσα στις επόμενες 30 ημέρες.

Μετά το Χαϊδάρι ο Πρωθυπουργός σήμερα πραγματοποιεί επίσκεψη στη Χίο όπου θα επισκεφθεί το Δημαρχείο και τα γραφεία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με πολίτες στον πεζόδρομο της οδού Απλωταριάς, θα παραστεί σε εκδήλωση για τον επίσημο εορτασμό του Αγίου Γεωργίου στο Στρατόπεδο «Γκιάλα» και θα επισκεφθεί το Μουσείο των Σφαγών στην Ιερά Μονή Αγίου Μηνά και στη συνέχεια το Κέντρο Έρευνας Μαστίχας Χίου.

Το Σάββατο ο Πρωθυπουργός επιλέγει να δώσει μία τελευταία τηλεοπτική συνέντευξη πριν αναχωρήσει για την Άγκυρα και μία ημέρα πριν την ομιλία του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα στο κλειστό γήπεδο Γαλατσίου, στην εκπομπή “Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση” στον Alpha, ενώ αμέσως μετά θα αναχωρήσει για έναν ακόμη προορισμό, τη Χαλκίδα.

Τα διλήμματα των ευρωεκλογών

Όπως τονίζουν από το Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός θα θέτει ξεκάθαρα τα εκλογικά διλήμματα στους πολίτες, εξηγώντας πως οι αποφάσεις που παίρνονται στις Βρυξέλλες έχουν πολύ μεγάλη σημασία για το τι γίνεται σε όλα τα κράτη μέλη και πως επηρεάζουν στο μέγιστο βαθμό την καθημερινότητα των πολιτών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να τονίσει πως παραπάνω από το 75% της νομοθεσίας που ψηφίζεται στη Βουλή, με κάποιο τρόπο έχει προκύψει από πρωτοβουλίες οι οποίες ελήφθησαν στις Βρυξέλλες και πως το τι θα συμβεί στην Ευρώπη στον επόμενο πενταετή κύκλο έχει πολύ μεγάλη σημασία για την πατρίδα μας.

Ταμείο Ανάκαμψης, αμυντική πολιτική και μεταναστευτικό

Έτσι ο Πρωθυπουργός θα καλέσει τους πολίτες να σκεφτούν πριν κατευθυνθούν στις κάλπες αν η χώρα θα κερδίσει ή όχι ένα νέο Ταμείο Ανάκαμψης, το οποίο αυτή η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε, με προφανή οφέλη για την ελληνική οικονομία

Αν θα καταφέρει η Ελλάδα ή όχι να πείσει συμμάχους ώστε να συγκροτηθεί μια ενιαία αμυντική πολιτική με πρόσθετα χρηματοδοτικά εργαλεία. Από την Κυβέρνηση τονίζουν πως η ενιαία αμυντική πολιτική κρίνεται κομβικής σημασίας για την πατρίδα μας γιατί θα μπορούμε να προσβλέπουμε σε πρόσθετη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για να χρηματοδοτούμε μεγάλες εξοπλιστικές δαπάνες.

Στο μεταναστευτικό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ρωτάει ευθέως τους πολίτες αν η χώρα θα εξακολουθήσει να έχει μια πολιτική για το μεταναστευτικό η οποία θα προτάσσει την εξωτερική ασφάλεια των συνόρων ενώ θα “σηκώσει” και το ζήτημα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και της ανάγκης η ΝΔ να παλέψει ώστε να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές και να δοθεί στους αγρότες μεγαλύτερη ευελιξία και μεγαλύτερο χρόνος προσαρμογής στην κλιματική κρίση.

«Η πολιτική σταθερότητα δεν είναι δεδομένη»

Από την Κυβέρνηση υπογραμμίζουν πως κομβικο είναι το ζήτημα της πολιτικής σταθερότητας την επομένη των ευρωεκλογών και αυτό όχι διότι υπάρχει κάποια πρόθεση προσφυγής σε εθνικές κάλπες, αλλά διότι θα υπάρξει μεγαλύτερη δυσκολία υλοποίησης ενός τολμηρού μεταρρυθμιστικού προγράμματος για το οποίο ψηφίστηκε η Νέα Δημοκρατία από τον ελληνικό λαό πριν από 10 μήνες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ