Μητσοτάκης - Ερντογάν: Συμφώνησαν ότι διαφωνούν για τη Χαμάς οι δύο ηγέτες
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ
Η Χαμάς αποτέλεσε ένα από τα κύρια σημεία διαφωνίας μεταξύ των δύο ηγετών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τονίζει πως πρόκειται για τρομοκρατική οργάνωση και ότι το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε χαρακτηριστικά: «Αλλά υπάρχει ένα σημαντικό θέμα που δεν είμαστε σύμφωνοι. Εγώ δεν θεωρώ τρομοκρατική οργάνωση τη Χαμάς. Ιδρύθηκε το 1947, είναι μια αντιστασιακή οργάνωση. Θα πρέπει να δούμε αυτό. βάναυση και αδίστακτη προσέγγιση ότι είναι τρομοκρατική οργάνωση».
Για να προσθέσει: «Είναι μια οργάνωση που θέλει να προστατεύσει τα εδάφη και το λαό της. Θα μας λυπούσε αν τη λέγατε τρομοκρατική οργάνωση. Δεν μπορώ να συμφωνήσω με αυτή την προσέγγισή σας. Σκοτώνονται τόσα μέλη της Χαμάς».
Η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν άμεση με τον Έλληνα πρωθυπουργό να σημειώνει:
«Να συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε στο θέμα αυτό. Ας συμφωνήσουμε ότι πρέπει να υπάρξει ανάγκη για άμεση κατάπαυση του πυρός».
Ο Ερντογάν συμφώνησε ότι μπορεί να γίνει αυτό.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μητσοτάκης - Ερντογάν: Οι συμφωνίες, οι διαφωνίες και οι «γέφυρες»
Καρέ - καρέ η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα και η συνάντηση με τον Ερντογάν
LIVE: «Θρίλερ» στα Στενά τοτυ Ορμούζ, «βλέπει» τα 100 δολάρια το πετρέλαιο - Νέο «κύμα» επιθέσεων σε Τεχεράνη και Λίβανο
07:29
Απολογείται σήμερα ο 23χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του 20χρονου στη Θεσσαλονίκη
07:28
Tαξί: Τραβούν «χειρόφρενο» από σήμερα οι οδηγοί - Ξεκινούν επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες
07:19
ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ: «Κοντοζυγώνουν» fuel και market pass - Αναγκαίο το «άλμα» στη Σύνοδο Κορυφής
07:08