ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η χώρα μας θα έχει τριπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης σε σχέση με την Ευρωζώνη

Μητσοτάκης: Η χώρα μας θα έχει τριπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης σε σχέση με την Ευρωζώνη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

«H Ελλάδα βρίσκεται στην 5η υψηλότερη θέση σε ρυθμό ανάπτυξης ανάμεσα στις 20 χώρες τις Ευρωζώνης και στην 9η θέση ανάμεσα στις 27 χώρες της ΕΕ» αναφέρει στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του  ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως προσθέτει «η χώρα μας αναμένεται να έχει τριπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης σε σχέση με την Ευρωζώνη».

«Είναι σημαντικό να αναπτυσσόμαστε ταχύτερα από την ευρωπαϊκή οικονομία και να γίνονται περισσότερες δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις από τις άλλες οικονομίες, διότι μόνον έτσι θα καλύψουμε το χαμένο έδαφος της δεκαετούς κρίσης. Έτσι μόνο θα καταφέρουμε να συγκλίνουν τα ελληνικά εισοδήματα με τα ευρωπαϊκά» εξηγεί ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται στο Ψηφιακό Σχολείο, «τη νέα, δωρεάν, ολοκληρωμένη ψηφιακή πύλη μέσω της οποίας προσφέρονται ψηφιακές φροντιστηριακές παραδόσεις για τους μαθητές όλων των τάξεων, ψηφιακά μαθήματα σε μαθητές απομακρυσμένων περιοχών αλλά και ηλεκτρονική πλατφόρμα ενημέρωσης των γονέων για τις επιδόσεις των παιδιών τους και τη σχολική δραστηριότητά τους».

«Η επένδυση στο καλό δημόσιο σχολείο είναι ο βασικός τρόπος για να καταφέρουμε να μειώσουμε τις ανισότητες, κοινωνικές, οικονομικές, αλλά και γεωγραφικές» αναφέρει ο πρωθυπουργός.

Ειδική αναφορά κάνει ο πρωθυπουργός και στο θέμα της εύρεσης εργασίας και συγκεκριμένα την πλατφόρμα της ΔΥΠΑ JOBmatch.

Όπως εξηγεί «στόχος της είναι η άμεση διασύνδεση των επιχειρήσεων τουρισμού και εστίασης με όσους ψάχνουν δουλειά σε αυτές τις ειδικότητες».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται ακόμη στο πρόγραμμα ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ του υπουργείου Υγείας, το πρόγραμμα δηλαδή των προληπτικών εξετάσεων για το οποίο ο πρωθυπουργός επισημαίνει ότι είναι «μια εμβληματική επένδυση στη δημόσια υγεία που έχει σκοπό να σώσει ζωές».

Προσθέτει ότι «Τον Ιούνιο αναμένεται να αρχίσουν να αποστέλλονται και τα πρώτα SMS για το πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου, και μέσα στο έτος θα ξεκινήσει και το πρόγραμμα πρόληψης καρδιαγγειακών νοσημάτων», υπογραμμίζοντας ότι η πρόληψη είναι ένα βήμα με τεράστια σημασία για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση του πωθυπουργού

ΔΗΜΟΦΙΛΗ