Η Βουλή τιμά την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου
Την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου τίμησε απόψε η Βουλή των Ελλήνων με την φωταγώγηση της πρόσοψης του κτηρίου της.
Η Βουλή «ντύθηκε» σε κόκκινο και μαύρο χρώμα, που συμβολίζουν το αίμα των αθώων θυμάτων και το διαχρονικό πένθος που κρατούν άσβεστα στην ιστορική μνήμη την πιο αποτρόπαια φάση εξόντωσης των Ελλήνων του Μικρασιατικού Πόντου που παρά τις φοβερές κακουχίες, τις βιαιότητες και τον ξεριζωμό που υπέστησαν, κράτησαν βαθιά στην ψυχή τους το πάθος για την Ελευθερία, την Πίστη και την Πατρίδα.
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η Βουλή των Ελλήνων, στις 24 Φεβρουαρίου 1994, αναγνώρισε επίσημα τη γενοκτονία των 353.000 Ποντίων από το τουρκικό κράτος και ψήφισε ομόφωνα τον ορισμό της 19ης Μαΐου ως Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου με τον Νόμο 2193/1994.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Γενοκτονία των Ποντίων: Σε κλίμα συγκίνησης η Προεδρική Φρουρά τίμησε τα θύματα
Σακελλαροπούλου για Γενοκτονία Ποντίων: «Κάθε λαός έχει χρέος να προστατεύει την ιστορική μνήμη»
Λουκέτο στο «Αλκατράζ με αλιγάτορες», στη φυλακή για μετανάστες στη Φλόριντα
22:34
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Νίκη Ogier στην υπερ-ειδική
22:26
Επιμένει ο Κατζ: Τα στρατεύματά μας παραμένουν σε ζώνες ασφαλείας στο Λίβανο, τη Συρία και τη Γάζα
22:23
Ιράν: Κανένα πλοίο δεν είναι ασφαλές στο Ορμούζ αν κινείται σε μη εγκεκριμένες διαδρομές
22:14