ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η εικόνα με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία σηματοδοτεί την έλευση της νέας Ελλάδας

Μητσοτάκης: Η εικόνα με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία σηματοδοτεί την έλευση της νέας Ελλάδας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην παράδοση των ηλεκτρικών λεωφορείων του ΟΑΣΘ στο αμαξοστάσιο της Σταυρούπολης

ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS

Ως χαρακτηριστική εικόνα της νέας Ελλάδας περιέγραψε αυτήν των ηλεκτρικών λεωφορείων ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ στη Σταυρούπολη, από το οποίο το πρωί άρχισαν τα πρώτα δρομολόγια ηλεκτρικών αστικών λεωφορείων στη Θεσσαλονίκη

Η αρχή γίνεται σε δύο γραμμές, την 21 που εκτελεί το δρομολόγιο Εύοσμος - Αριστοτέλους και την 29 που εκτελεί το δρομολόγιο Πολίχνη - Αριστοτέλους, που πλέον εξυπηρετούνται αμιγώς από 17 ηλεκτροκίνητα οχήματα. Πρόκειται για μέρος των 110 ηλεκτρικών λεωφορείων με τα οποία ενισχύθηκε, σε πρώτη φάση, ο στόλος του ΟΑΣΘ. Το σύνολο των νέων οχημάτων θα κυκλοφορεί στους δρόμους της Θεσσαλονίκης τον Ιούνιο.

«Καταφέραμε να είμαστε συνεπείς στα χρονοδιαγράμματα τα οποία είχαμε θέσει και να θέτουμε σήμερα στην κυκλοφορία τα πρώτα από τα 110 ηλεκτρικά λεωφορεία τα οποία θα ανανεώσουν σημαντικά τον στόλο των αστικών λεωφορείων στην πόλη μας», είπε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του.

«Ποτέ δεν κρύψαμε στην κυβέρνηση την έμφαση που δίνουμε στις αστικές συγκοινωνίες, αυτό που αποκαλούμε βιώσιμη αστική συγκοινωνία, και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Τα λεωφορεία τα οποία βλέπετε είναι λεωφορεία τελευταίας τεχνολογίας», σημείωσε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «διαθέτουν και κάτι άλλο πολύ σημαντικό, γιατί η κυβέρνηση έχει προτάξει τα ζητήματα της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία: διαθέτουν όλα εύχρηστη ράμπα, προκειμένου να μπορεί να μπαίνει αμαξίδιο στο λεωφορείο. Γιατί για εμάς δεν υπάρχουν πολίτες δύο κατηγοριών και θέλουμε να είμαστε απολύτως σίγουροι ότι όλοι οι πολίτες μπορούν να έχουν ισότιμη πρόσβαση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς».

Το πιο σύγχρονο και το πιο όμορφο μετρό

Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα δοθεί σε κατοίκους και επισκέπτες της πόλης το μετρό της Θεσσαλονίκης.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός η κυβέρνηση επενδύει στα Μέσα Μαζικής Μεταφορά. Όπως ανέφρε «σε έξι μήνες από τώρα θα παραδώσουμε το πιο σύγχρονο και σίγουρα το πιο όμορφο μετρό της Ευρώπης. Η πόλη δοκιμάστηκε από τις καθυστερήσεις, αλλά στο τέλος της χρονιάς θα διαψεύσουμε ακόμα και αυτούς που έχουν αμφιβολίες».

Αναφερόμενος στην κατάκτηση του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου από τον ΠΑΟΚ, έδωσε τα συγχαρητήρια του και είπε ότι η πόλη έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει και το Κύπελλο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι αισθάνεται δικαιωμένος για τα μέτρα που ελήφθησαν για την αθλητική βία, καθώς όπως είπε