ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: Ο λαός να φτάσει το ΚΚΕ ψηλά, απέναντι στην ΕΕ των λόμπι και της διαφθοράς

Κουτσούμπας: Ο λαός να φτάσει το ΚΚΕ ψηλά, απέναντι στην ΕΕ των λόμπι και της διαφθοράς

O ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

INTIME NEWS / ΜΗΤΣΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Για τα ελληνοτουρκικά, τη Βόρεια Μακεδονία, την ακρίβεια αλλά και την ακροδεξιά, τοποθετήθηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας. 

Ειδικότερα, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του το βράδυ της Τρίτης στον τ/σ «Action24» ερωτηθείς για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην 'Αγκυρα είπε «δεν μας εφησυχάζει το γεγονός της επίσκεψης του κ. πρωθυπουργού στην Τουρκία, των εκεί διαπραγματεύσεων και των δηλώσεων που ακολούθησαν, ούτε το αισιόδοξο κλίμα που προσπαθεί να περάσει η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, διότι ο κ. Ερντογάν, ακόμα και στην ίδια τη συνάντηση, έθεσε όλα τα ζητήματα των τουρκικών διεκδικήσεων που τα λέει σε όλους τους τόνους».

«Ο εφησυχασμός που καλλιεργεί η κυβέρνηση δεν πρέπει να καθησυχάσει τον ελληνικό λαό. Πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα γιατί τα "ήρεμα νερά" εύκολα μετατρέπονται σε μεγάλη φουρτούνα» τόνισε.

Σε ό,τι αφορά τους εξοπλισμούς της χώρας, είπε ότι «αυτά δεν είναι αμυντικές δαπάνες, είναι αγορές για τις ανάγκες πολεμικών επιχειρήσεων, επεμβάσεων, για τις ανάγκες και τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ. Και φυσικά, το μεγάλο ζήτημα είναι ότι τις χρυσοπληρώνει ο ελληνικός λαός».

Σημείωσε, επίσης, ότι «ο "οδικός χάρτης" των ελληνοτουρκικών διαπραγματεύσεων, ως κατάληξη, έχει μέσα συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και συζητήσεις για διμερείς διαφωνίες, αλλά και με παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων και ζητημάτων κυριαρχίας της χώρας».

Ανέφερε ότι «οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ έχουν σε προτεραιότητα τη σχέση τους με την Τουρκία για την σταθερότητα της νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ και επειδή θέλουν να την τραβήξουν από την αγκαλιά της Ρωσίας, και με την εμμονή Ερντογάν και της άρχουσας τάξης της Τουρκίας, (η Τουρκία) διεκδικεί σταθερά».

«Η συμφωνία των Πρεσπών ήταν σε λάθος κατεύθυνση»

Σχετικά με την Β. Μακεδονία είπε ότι «η Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία το ΚΚΕ καταψήφισε, ήταν σε λάθος κατεύθυνση και έγινε μόνο και μόνο και εσπευσμένα από την τότε κυβέρνηση για να ενταχθεί η γειτονική χώρα στο ΝΑΤΟ. Δεν λύθηκαν ζητήματα που δημιουργούν εθνικισμούς και αλυτρωτισμούς στη συγκεκριμένη πλευρά».

Οποιοδήποτε άνοιγμα και νέες εισχωρήσεις στο ΝΑΤΟ δημιουργούν αποσταθεροποίηση και νέα προβλήματα και θα τα δούμε πολύ περισσότερο στο μέλλον» τόνισε.

Ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ «θα καταψηφίσει στη Βουλή τα τρία μνημόνια, συνέχεια της Συνθήκης των Πρεσπών, αν τα φέρει η κυβέρνηση είτε ως διαπραγματευτικό "ατού", είτε επειδή θα πιεστεί και μόνο, κάπως έτσι θα γίνει στο τέλος».

Ερωτηθείς αν η Ελλάδα πρέπει να χρησιμοποιήσει ως διαπραγματευτικό "χαρτί" την ευρωπαϊκή πορεία της Β. Μακεδονίας, απάντησε «από την άποψη τη δική μας "όχι". Είμαστε αντίθετοι στην ένταξη κρατών στην ΕΕ. Όπως καταψηφίσαμε και την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ και στην ΕΕ, το 1992, όταν μετατράπηκε με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ από ΕΟΚ σε ΕΕ, αυτό συνεχίζουμε να κάνουμε και τώρα. Διότι στα καίρια θέματα που θέταμε και είχαμε σοβαρές αντιρρήσεις για την ΕΕ, επιβεβαιώνονται και αποδείχθηκαν στην πράξη είτε αφορά στην οικονομία, στο πολιτικό σύστημα, στην περιβόητη ενοποίηση, είτε άλλες πλευρές με αντιλαϊκές πολιτικές που τις βλέπουμε και στην Ελλάδα».

«Με επιστολές στην Φον ντερ Λάϊεν δεν λύνεται το πρόβλημα της ακρίβειας»

Σε ό,τι αφορά το θέμα της ακρίβειας καταρχάς σημείωσε ότι «με επιστολές στην κα Φον ντερ Λάϊεν δεν λύνεται το πρόβλημα της ακρίβειας», και εξήγησε αναλυτικά όλες τις αιτίες της ακρίβειας.

Υπενθύμισε ότι «το ΚΚΕ είχε καταθέσει τροπολογία στη Βουλή, για άμεση κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και δεν την ψήφισε ούτε η κυβέρνηση, ούτε τα άλλα κόμματα».

Ερωτηθείς για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, είπε ότι «τα ακροδεξιά κόμματα εμφανίζονται ως "αντισυστημικά" και αξιοποιούν μια δικαιολογημένη οργή λόγω των αντιλαϊκών πολιτικών που βιώνουν οι εργαζόμενοι, ενώ είναι τα ίδια γέννημα-θρέμμα του ίδιου του συστήματος το οποίο και τους αξιοποιεί».

Υπενθύμισε ότι «η κα Μελόνι ψηφίζει ότι και ο κ. Μητσοτάκης, η κα Φον ντερ Λάιεν και οι άλλοι Ευρωπαίοι, όπως επίσης και η σοσιαλδημοκρατία από την άλλη μεριά η οποία εμφανίζεται ως "σύγχρονη αριστερά" αλλά ψηφίζει και υλοποιεί τέτοιες πολιτικές».

«Ο Κασσελάκης μένει να δούμε τι είναι και το κόμμα που θέλει να φτιάξει γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάσσεται»

«Σήμερα, ακροδεξιά, δεξιά, κεντροαριστερά και η ονομαζόμενη "γιαλαντζί" αριστερά και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα κινούνται στις ίδιες ράγες του ευρωμονόδρομου δηλαδή μιας Ευρώπης των λόμπι, της διαφθοράς, της ακρίβειας, της φτώχειας, της εκμετάλλευσης και των πολέμων. Και από την άλλη μεριά είναι το ΚΚΕ, άλλες μαζικές οργανώσεις που συμμετέχουν άνθρωποι που φεύγουν από αυτές τις πολιτικές και συνειδητοποιούν μέσα από τους αγώνες ότι υπάρχει άλλη προοπτική» υπογράμμισε ο Δ. Κουτσούμπας.

Ερωτηθείς σχετικά, ότι «περισσότερο "γιαλαντζί" αριστερά είναι η Νέα Αριστερά», ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στ. Κασσελάκη είπε «ο κ. Κασσελάκης μένει να δούμε τι είναι και το κόμμα που θέλει να φτιάξει γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάσσεται».

Πρόσθεσε ότι «με την εκλογή του κ. Κασσελάκη ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί μια πορεία πολιτικού, ιδεολογικού και οργανωτικού εκφυλισμού ακόμα και αυτού που ήταν μέχρι τότε ο ΣΥΡΙΖΑ, μια "γιαλαντζί" αριστερά, κάποια στελέχη της οποίας μετακόμισαν στη Νέα Αριστερά. Το τι θα γίνει μένει να το δούμε διότι ο κ. Κασσελάκης χρησιμοποιεί στον πολιτικό του λόγο και στην πολιτική του πρακτική, ως ηγεσία, στοιχεία Τραμπισμού, ψευτοπατριωτισμού και εθνικισμού σε κάποιες στιγμές και κάποιες αριστερές κορώνες για γαρνίρισμα για να μην ξεκόβει από αυτό που παρέλαβε».

Ο Δ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι η επαφή του ΚΚΕ με τον κόσμο δείχνει ότι «συμφωνεί με πάρα πολλά από αυτά που λέμε και μας λέει ότι επειδή συμφωνεί με τον πυρήνα των προτάσεων του ΚΚΕ, στις ευρωεκλογές θα το ψηφίσει».

«Εμείς λέμε το ΚΚΕ να πάει όσο πιο ψηλά γίνεται» είπε, τέλος, ο Δ. Κουτσούμπας και λέγοντας «δεν πρέπει να υπάρχει αποχή και με αυτή την αφορμή απευθύνω μήνυμα να πάμε όλοι και να ψηφίσουμε και να ψηφίσουμε, βέβαια, ΚΚΕ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ